Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012
Ω Αδελφέ, Πού Είσαι; (O Brother, Where Art Thou?)
Σενάριο: Joel Coen, Ethan Coen (βασισμένο στην Ομήρου Οδύσσεια)
Ηθοποιοί: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, Holly Hunter, John Goodman
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μέλι και κανέλα κατά ασθενειών


Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.


Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ζημίες από την καταιγίδα και η αποκατάσταση τους


Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Ερέτριας στην απομάκρυνση των δέντρων που έπεσαν από την καταιγίδα, που έπληξε το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου την περιοχή μας και προκάλεσε ζημιές κυρίως στην Αμάρυνθο.

Εορτασμός 28 Οκτωβρίου στο Γυμνό, Δήμου Ερετρίας

Με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας και με τον ήχο του Εθνικού μας ύμνου «γέμισαν» τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ερέτριας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Στην Ερέτρια, την Αμάρυνθο και το Γυμνό πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου που τους παρακολούθησε.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνό.
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα του δημάρχου Ερέτριας Βασίλειου Βελέντζα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το «ΌΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 συνεχίζει να μας εμπνέει ως Έλληνες. Σε τούτη την κομβική ιστορική στιγμή που βιώνει η χώρα μας, καθώς καλούμαστε να δείξουμε δύναμη ψυχής και να αντισταθούμε στις οικονομικές και ηθικές προκλήσεις, έχουμε ιερή υποχρέωση να διατηρήσουμε υψηλό φρόνημα και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την σωτηρία της πατρίδας μας.
Κατά το ιστορικό έπος του ’40, οι Έλληνες αποδείξαμε ότι ξέρουμε να διαφυλάττουμε την αξιοπρέπειά μας, αψηφώντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μας έθεταν οι ισχυροί της εποχής. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει ότι αγωνιστήκαμε ενάντια στην υποδούλωση και τη καταπάτηση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

προστιμο 1000€ για την ανοιχτη επιστολη της αντιπολιτευσης

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου όπου στα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα ήταν το πρόστιμο ύψους 1000 € που επέβαλε η δημοτική αρχή επικαλούμενη το άρθρο 16 του κανονισμού καθαριότητας περι διασκορπισμού εντύπων πολιτικού περιεχομένου για την ανοιχτή επιστολή της αντιπολίτευσης σε σχέση με το χαράτσι και τις αντικειμενικές αξίες. Η Κα Α. Αλημπατέ τόνισε οτι είναι απαράδεκτο να μπαίνει πρόστιμο στην παράταξη της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Πορείας επειδή αντιτάχθηκε στις αυξησεις φωτιά σε αντικειμενικές αξίες και χαράτσι που επέβαλε η παρούσα δημοτική αρχή και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε απο το Δ.Σ
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου του Δήμου Ερετρίας

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
28ης Οκτωβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/10/2012

- Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από της όγδοης πρωινής της 26ης μέχρι & τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.
- Ομιλίες στα σχολεία 1ο Β/θμιας & 2ο Β/θμιας Εκπ/σης από δασκάλους & καθηγητές.

Φιλοξενούνται δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς στην Ερέτρια

Σαράντα νήπια έλαβαν χρηματοδότηση βάσει μορίων


Την χρηματοδότηση και τη δωρεάν φιλοξενία 40 νηπίων στους παιδικούς σταθμούς της Ερέτριας και της Αμαρύνθου εξασφάλισε ο δήμος Ερέτριας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως έγινε γνωστό, οι 34 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από τη δωρεά που πραγματοποίησε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται ουσιαστική στήριξη σε μητέρες εργαζόμενες ή άνεργες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αμάρυνθος: Ληστές έδειραν και έδεσαν ηλικιωμένο

Eφιαλτική ληστεία σημειώθηκε στις 5 το πρωί στη Aμάρυνθο, σε βάρος 75χρονου συνταξιούχου. Δύο άγνωστοι με κουκούλες και μαχαίρια μπήκαν στο σπίτι του, σπάζοντας το παράθυρο του μπάνιου

Ερέτρια: Δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία

GR-Ερέτρια: Δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία
2012/S 203-334311
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, ΕΡΕΤΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ
Αριθ. Πρωτ.: 12631
Ο Δήμαρχος Ερέτριας προκηρύσσει δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για τη μακροχρόνια εκμίσθωση των ευρισκομένων επί της ιδιόκτητης χερσονησίδας «ΠΕΖΟΝΗΣΙ» τουριστικών εγκαταστάσεων, διάρκειας είκοσι ετών και σε περίπτωση υπαγωγής της επένδυσης σε αναπτυξιακό νομό, θα παραταθεί η μίσθωση τόσα έτη όσα θα απαιτούνται για την υπαγωγή του έργου στο αντίστοιχο πρόγραμμα.
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΠΕΡΙ "ΑΥΞΗΣΗΣ" ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Mε αφορμή τους ισχυρισμούς των συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερέτριας ότι οι αποφάσεις για «αύξηση» των αντικειμενικών αξιών ψηφίσθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κατά πλειοψηφία και δη με την «ηχηρή» αντίδραση τους, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας σας ενημερώνει για την αποκατάσταση της αλήθειας:
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση ενημέρωσης για την Νόσο Αλτσχαϊμερ στην Ερέτρια

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα συνδιοργανώνει με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχαϊμερ και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί:στο Δήμο Ερέτριας την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας Αγ. Νικολάου με θέμα:
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμο Ερέτριας

ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Χαίρετε,
Παρακαλώ να με ενημερώσετε γραπτά στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για τα πιο κάτω. (fragkyc@yahoo.gr)
1. Κλειστό Γυμναστήριο στην Αμάρυνθο
Συμμετείχα και εγώ στη σύνταξη τεκμηρίωση διαμόρφωση και αποστολή των προτάσεων του Δήμου στα πλαίσια του στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις αρχές της δεκαετίας 2000 επί δημαρχίας Γιώργου Στρουμπούλη,για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα όρια του Δήμου μας. Η χαρά όλων ήταν πελώρια όταν μάθαμε ότι εγκρίθηκε κλειστό γυμναστήριο στη θέση κουκάκι !! Θυμάμαι ότι τα χρήματα που βγήκαν άγγιζαν το….
ποσόν των 850.000 €.
Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Μητρόπολη ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα

Σφραγίζεται, με την υπ’ αριθμ. 33/2012 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται στο Ξενοδοχείο «Holiday In» , επειδή, κατά παράβαση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτου, τελέστηκαν εκεί Μυστήρια και άλλες ιερές ακολουθίες, όπως αποδεικνύεται και από σχετικές φωτογραφίες, που έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου στο Facebook.

Η Δούρου στην Ερέτρια

Η βουλευτής που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη μιλάει τώρα με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωταγωνίστρια ήταν η Ρένα Δούρου (φωτό) στο δυσάρεστο περιστατικό που διαδραματίστηκε πρόσφατα στο τηλεοπτικό πλατό του Γιώργου Παπαδάκη με τον Κασιδιάρη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ένα ποτήρι νερό κατάμουτρα από τον Χρυσαυγίτη, αλλά δεν ...μάσησε.
Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ



Ερέτρια 09.10.2012



Θεωρούμε υποχρέωσή μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στο Δήμο μας, σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας.

Πριν μπουν έκαναν το σταυρό τους, αλλά μέσα... έκαναν αμαρτία!

 
Αυτό που ήθελαν ήταν να περάσουν απαρατήρητοι και όπως θα διαπιστώσετε τα κατάφεραν...
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Καθαρισμός του Σαρανταπόταμου και του ρέματος της Νέας Ερέτριας


Με στόχο την αντιμετώπιση την πλημμυρικών φαινομένων ο Δήμος Ερέτριας προχώρησε στην αρχή της εβδομάδας στον καθαρισμό του χειμάρρου του Σαρανταποτάμου και του ρέματος της Νέας Ερέτριας, που βρίσκεται δυτικά των σχολείων της Ερέτριας.

Δελτίο Τύπου από ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ πρώην πρόεδρο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-10-2012
 
του ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, π.π. ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Σκοπός αυτού του δελτίου τύπου είναι αφενός να υπερασπιστώ την τιμή μου και την υπόληψη της οικογένειάς μου, που με στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της διετούς προεδρίας μου στον Α.Ο. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ και αφετέρου να ανακοινώσω την συνέντευξη τύπου που θα παραθέσω σύντομα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος για ότι συμβαίνει σήμερα στο Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο, θέματα που δεν αφορούν μόνο την ομάδα της Ερέτριας.

Για 20 χρόνια νοικιάζεται το Πεζονήσι στην Ερέτρια

Ο Δήμος Ερέτριας προκηρύσσει δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία με κλειστές προσφορές για την μακροχρόνια εκμίσθωση των ευρισκομένων επί της ιδιόκτητης χερσονησίδας «ΠΕΖΟΝΗΣΙ» στην Ερέτρια τουριστικών εγκαταστάσεων, διάρκειας είκοσι ετών και σε περίπτωση υπαγωγής της επένδυσης σε αναπτυξιακό νόμο, θα παραταθεί η μίσθωση τόσα έτη όσα θα απαιτούνται για την υπαγωγή του έργου στο αντίστοιχο πρόγραμμα.
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κακολύρι 5/44... Η Ιστορία μιας Μέρας

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, στις 20.45
Κακολύρι 5/44... Η Ιστορία μιας Μέρας
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ιωάννου
Ελληνικό ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 75’

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Σας περιμένουμε!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2-1

Kαι στην Ερέτρια το αποτέλεσμα κρίθηκε λίγο πριν τη λήξη του 90λεπτου. ο Απόλλωνας με υπηρεσιακό προπονητή πάλι τον Τάκη Ψαριανό κέρδισε με θαυμάσιο γκολ του Νίκου Σταματάκου στο 86'.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Τόρα που κεραυνοβόλησε τον Ευαγγελινό μετά από φάουλ του Μαρινάκη και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Βεζιρτζόγλου, ο οποίος έχασε και μια πολύ καλή ευκαιρία λίγο πριν γίνει το 2-1.
Κόκκινη για τους ερυθρόλευκους δέχτηκε στις καθυστερήσεις ο Μπισμπικόπουλος.

Νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε Ερέτρια & Αμάρυνθο

ΚΕΠ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Σε νέα κτήρια μεταφέρθηκαν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Ερέτριας.
Συγκεκριμένα, στην Ερέτρια το ΚΕΠ στεγάζεται πλέον στο ίδιο κτήριο με το Ειρηνοδικείο που βρίσκεται στην οδό Ευδήμου Κρατεμένους και Αποστόλη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22290 – 67000 & 22293 50200 και fax 22290 – 67080.

Αυτή είναι η Ελληνίδα άνεργη της χρονιάς


Η 30χρονη Κατερίνα Καραταΐρη από την Ερέτρια είναι η Ελληνίδα που «εκπροσωπεί» την Ελλάδα στην καινούργια προκλητική διαφημιστική καμπάνια της Βenetton με τίτλο UΝΗΑΤΕ που εστιάζει σε άνεργους νέους που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μαθήματα ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κ. Κανάρη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Κανάρης ξεκινάει:
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (Ενηλίκων) την Πέμπτη 18:00 – 21:00, Πληροφορίες: Κατερίνα Βράκα 697 324532
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (Ενηλίκων) την Παρασκεύη 18:00 – 21:00, Πληροφορίες: Λίτσα Μπόρου 694 6646771
Για Εγγραφές απο την Παρασκευή 5/10 και ώρα 18:00 και τις ώρες Μαθημάτων.

O Δήμαρχος Ερετρίας Β.Βελέντζας στα “Σαλαμίνια 2012″

Στα «Σαλαμίνια» 2012 που πραγματοποιήθηκαν από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2012, για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνα, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας.
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Προσλήψεις στο Δήμο Ερετριας

Πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη κατεπείγουσων ή εποχικών αναγκών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης “Ο Δαφνηφόρος Απόλλων” Δήμου Ερέτριας.
Θα προσληφθούν
2 άτομα ΠΕ Νηπιαγωγών,
 2 ΤΕ Βρεφοκόμων, 2 ΤΕ Νοσηλευτών,
2 ΔΕ Μαγείρων και 2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών.

Eρέτρια: Δύο νέες μοτοσυκλέτες στο «στόλο» της Δημοτικής Αστυνομίας

Δύο νέες μοτοσυκλέτες προστέθηκαν στο «στόλο» της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ερέτριας προκειμένου οι υπάλληλοι να μετακινούνται πιο γρήγορα και να επεμβαίνουν στα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ιδιαίτερα στον τομέα της πυροπροστασίας.
Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Προκήρυξης 161 Κενών Θέσεων στην Λαϊκή Αγορά της Ερέτριας

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Εύβοιας ανακοινώνει την Προκήρυξη 161 Κενών Θέσεων στην Λαϊκή Αγορά της Ερέτριας. Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο και στη Δ/νση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου Π.Ε.Ευβοίας, Χαϊνά 93 Χαλκίδα, κα. Ερ. Πόγκα τηλ. 2221353515.

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.