Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο ενός ξεχωριστού Ερετριανού του κ. Φίλιππου Πετρογιάννη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.


«Στα πενήντα πέντε χρόνια μου» Ποίηση – Γνωμικά – Πεζά. Ο κ. Πετρογιάννης είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ).

 Πιστεύει πώς ένα βιβλίο δεν γράφεται τυχαία και είναι κρίμα να μη συνοδεύεται από εικόνες οι οποίες έγιναν η αφορμή της έμπνευσης και της δημιουργίας του.

  Αγάπη του είναι να βλέπει τους ανθρώπους κάθε τόπου, μικρού ή μεγάλου, που έχουν σπουδάσει φιλόλογοι, ιστορικοί αρχαιολόγοι, να γράφουν ο καθένας στον τομέα του για ό,τι αφορά την τοπική κοινωνία. «Σίγουρα αυτοί έχουν περισσότερη πρόσβαση σε αρχεία που για εμάς τους υπόλοιπους είναι άγνωστα και λόγω των σπουδών τους μπορούν να γράψουν πολύτιμα βιβλία», λέει ο λογοτέχνης.

  Ο κ. Πετρογιάννης πιστεύει ακόμα ότι ένας άνθρωπος δε μένει ορφανός μόνο βιολογικά αλλά όταν ο τόπος του στερείται λογοτεχνικής παρουσίας. «Για αυτό πρέπει να γράφουν για θέματα που όλοι μας θα θέλαμε να διαβάζουμε και να μάθουμε ώστε να μείνει κάτι πίσω για τις επόμενες γενιές».

  Ο κ. Πετρογιάννης εκτός από την συγγραφική του δραστηριότητα είναι γνωστός επιχειρηματίας τoυ Δήμου Ερέτριας, καθώς έχει το ξενοδοχείο Sun Rise που βρίσκεται στην πόλη της Ερέτριας.
  ( http://www.hotelsunrise.gr/acco.htm )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.