Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Επιτυχής ανταπόκριση των ΚΕΠ του Δήμου Ερέτριας στον υποστηρικτικό ρόλο που είχαν αναλάβει για την υλοποίηση του Ν. 4320/2015

Τα ΚΕΠ του Δήμου Ερέτριας ανταποκρίθηκαν επιτυχώς  στον υποστηρικτικό τους ρόλο στην εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Πρόκειται για το νόμο που αφορά (με τους όρους, τις εισοδηματικές και περιουσιακές προϋποθέσεις, τον αριθμό μελών της οικογένειας και τις διαδικασίες υλοποίησης που ορίζει η ΚΥΑ 494) στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και προβλέπει α) επιδότηση σίτισης, αξίας 70-220 ευρώ ανά μήνα β) δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα και γ) επιδότηση ενοικίου, ύψους 70-220 ευρώ ανά μήνα. Οι εν λόγω παροχές, αποδίδονται αναδρομικά από 1/4/2015 και έχουν ημερομηνία λήξης την 31/12/2015, οπότε και θα επανυποβληθούν οι αιτήσεις για ένταξη στα σχετικά προγράμματα.
Στην καθορισμένη χρονική περίοδο για την υποβολή αιτήσεων (20/4-30/5/2015) τα ΚΕΠ του Δήμου Ερέτριας διεκπεραίωσαν το σύνολο των αιτήσεων που παρέλαβαν για υπαγωγή στα σχετικά προγράμματα.
Στο Δήμο Ερέτριας, μετά την εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν 206 περιπτώσεις (148 αρμοδιότητας του ΚΕΠ Ερέτριας και 58 του ΚΕΠ Αμαρύνθου) ατόμων ή οικογενειών δικαιούχων των παροχών.
Μέχρι σήμερα, από τα ΚΕΠ του Δήμου Ερέτριας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης των ηλεκτρονικών καρτών αλληλεγγύης σε 177 (127 μέσω του ΚΕΠ Ερέτριας και 50 μέσω του ΚΕΠ Αμαρύνθου) εγκεκριμένους δικαιούχους.
Οι εναπομείναντες 29 δικαιούχοι (21 μέσω του ΚΕΠ Ερέτριας και 8 μέσω του ΚΕΠ Αμαρύνθου) καλούνται να προσέλθουν στα ΚΕΠ ώστε να παραλάβουν τις κάρτες τους το συντομότερο δυνατόν.

Επ’ ευκαιρία, σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους αυτούς του Ν. 4320/2015 η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει α) την καθ’ ολοκληρία διαγραφή συνολικών οφειλών έως 20.000 ευρώ για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις κάρτες β) το πάγωμα των στεγαστικών δανείων και τη διαγραφή των τόκων τους, για όσο διάστημα υπάγονται στα κριτήρια του νόμου. Περισσότερες πληροφορίες για τα διαδικαστικά, στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.