Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Διαγραφή δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Ερέτριας

Έκτακτη συνεδρίαση των μελών της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Δήμου Ερέτριας της 23ης Μαΐου 2012.
ΘΕΜΑ: Διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Μιλτιάδη Γιακουβάκη από την δημοτική παράταξη – ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Ερέτριας και του συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».


Την 23 Μαΐου 2012 και ώρα 8:15 μμ στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής κοινότητας Αμαρύνθου, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της δημοτικής παράταξης του συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» μετά από πρόταση – πρόσκληση του Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης κ. Βασίλειου Βελέντζα, με θέμα συζήτησης την διαγραφή του Δημοτικού συμβούλου κ. Μιλτιάδη Γιακουβάκη από την δημοτική παράταξη – ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Ερέτριας και του συνδυασμού, σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 του Ν.3852/2010.
Παρόντα ήταν όλα τα μέλη – δημοτικοί σύμβουλοι (15 συνολικά) της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος και τέσσερις πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Απών ήταν ο κ. Μιλτιάδης Γιακουβάκης αν και ενημερώθηκε σχετικά για την συνεδρίαση .
ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ
  1. 1. Γαρέφαλος Κων/νος
  2. 2. Παπαγγελή Μανούσου Μαρία
  3. 3. Λουλακά – Μπέτσα Αικατερίνη
  4. 4. Σταματάκος Τριαντάφυλλος
    1. 5. Βαλκάνος Ανάστασιος
    2. 6. Ραγιάς Χρήστος
    3. 7. Πετράκης Βασίλειος
    4. 8. Καραμπέτσου Σοφία
    5. 9. Τσιριμώκος Αντώνιος
    6. 10. Μπαραμπούτης Χρήστος
    7. 11. Οικονόμου Συρμαγκέζη Βασιλεία
    8. 12. Διονυσόπουλος Χρήστος
    9. 13. Σκαρλάς Δημήτριος
      1. 14. Γιαννακούρη Φωτεινή
      2. 15. Σμπιλίρης Γεώργιος
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος είπε :
Ο κ. Μιλτιάδης Γιακουβάκης, Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε, κατ’ επανάληψη είχε δείξει αντιδεοντολογική, απαράδεκτη, ανάρμοστη και προκλητική συμπεριφορά, προσπαθώντας επίμονα να πλήξει το θεσμό του Δημάρχου και τον ίδιο προσωπικά, κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και κατά συνέπεια την δημοτική αρχή και τον συνδυασμό στον οποίο μέχρι σήμερα ανήκε.
Έχει επιδείξει έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις και εντολές του Δημάρχου που επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα που αφορούν την Δ.Ε.Υ.Α.Ε και την αρμοδιότητα του ως αντιπροέδρου αυτής, καθώς και απόκλισης από την πολιτική γραμμή της δημοτικής παράταξης, ακολουθώντας την δική του γραμμή που ο ίδιος κατά περίπτωση κρίνει και αποφασίζει.
Την 15-5-2012, μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, συνεκλήθη η δημοτική μας παράταξη, προκειμένου ενώπιον όλων των μελών της – δημοτικών συμβούλων να τεθεί το θέμα της εν λόγω συμπεριφοράς του κ. Γιακουβάκη και να εκθέσει ο ίδιος τις απόψεις του γι’ αυτά. Μετά από εκτενή συζήτηση του θέματος και την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ίδιος εκλιπαρούσε να μην τεθεί θέμα άμεσης απομάκρυνσης του από τη θέση του αντιπροέδρου και μέλους του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ε ή διαγραφής του, αλλά να του δοθεί ο απαραίτητος εύλογος χρόνος, ώστε να μην πληγεί η προσωπικότητά του.
Μετά από προτροπή και παραίνεση ορισμένων δημοτικών συμβούλων, με την πρόταση των οποίων συμφώνησαν και οι υπόλοιποι, αποφασίσθηκε να του δοθεί ο χρόνος που ο ίδιος ζήτησε ώστε να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.
Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο της 23-5-2012, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε σε όσα υποσχέθηκε, αλλά η απαράδεκτη συμπεριφορά του κορυφώθηκε κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου ανέγνωσε έγγραφη αναφορά του, που κατέθεσε και στο προεδρείο του Δ.Σ. με την οποία ούσα αναληθέστατη, ανακριβής, σκόπιμη και μεθοδευμένη, επεδίωξε να πλήξει δημόσια και βάναυσα τον θεσμό του Δημάρχου και την προσωπικότητά του, βλάπτοντας την τιμή και την υπόληψη του.
Αμφισβητεί το δικαίωμα του, ως προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ε – Δημάρχου, να ελέγχει έγγραφα και τιμολόγια που οφείλει να πληρώνει η επιχείρηση, τις ενέργειες και τη συμπεριφορά του αντιπροέδρου και κάθε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και προσπαθεί ο ίδιος να αμυνθεί για τις δικές του αμελείς ή μεθοδευμένες ενέργειες, επιτιθέμενος με τον απρεπέστατο και ανάρμοστο αυτόν τρόπο.
Διασπείρει ανακριβείς ειδήσεις σχετικά με τις δράσεις και το έργο της δημοτικής αρχής. Ο ίδιος ο Δήμαρχος και ολόκληρος ο συνδυασμός μας δεν μπορεί να απολογείται ή να προκαλείται κατά τη δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. να ζητήσει συγνώμη προς τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο, ούτε να προκαλεί ο ίδιος δημόσια συζήτηση θεμάτων που αφορούν προσωπικές ανταλλαγές απόψεων και συζητήσεων και αποτελούν αποκλειστικά εσωτερικά ζητήματα της δημοτικής μας παράταξης, τα οποία επ’ ουδενί αποτελούσαν θέματα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιπλέον επέδειξε ασεβή, απαράδεκτη και ανυπάκουη συμπεριφορά προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υποδείξεις της προέδρου αυτού στη συνεδρίαση του την 23/05/2012 παραβαίνοντας τον κανονισμό του Δ.Σ., που είχε ως συνέπεια την πρόκληση διενέξεων και εντόνου θορύβου, εξ αιτίας των οποίων παρακωλύθηκε η ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα την λήξη της, χωρίς να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και περιλαμβάνονταν στην Ημερήσια Διάταξη. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντική αιτία για την πρόταση διαγραφής του από την δημοτική παράταξη που μέχρι σήμερα ανήκε.
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατά την τοποθέτησή τους έκαναν λόγο για προκλητική, απαράδεκτη και εκτός πολιτικής γραμμής της παράταξης τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου, που πλήττει βάναυσα την προσωπικότητα του Δημάρχου, και δεν εκφράζει πλέον την παράταξη με την οποία εξελέγη, συμφωνώντας η πλειοψηφία με την πρόταση του Δημάρχου.
Κατά την διεξαχθείσα ψηφοφορία :
Ο Δήμαρχος σύμφωνα με την εισήγησή του τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του, 12 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της διαγραφής του, διότι πλέον ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιακουβάκης δεν εκφράζει την παράταξη με την οποία εξελέγη, δύο (2) δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν παρόντες και ένας (1) τάχθηκε κατά της πρότασης διαγραφής του.
Ατύπως τοποθετήθηκαν και συμφώνησαν με την διαγραφή του και οι τέσσερεις (4) παρευρισκόμενοι πρόεδροι των Δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων, ενώ οι δύο άλλοι πρόεδροι απουσίαζαν.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ
Κατά πλειοψηφία ήτοι με ψήφους 12 υπέρ της διαγραφής, 2 παρόντες και 1 κατά, που υπερβαίνει το ποσοστό των 2/3 των μελών της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Ερέτριας, σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ.5 του Ν.3852/2010 η διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Μιλτιάδη Γιακουβάκη από μέλος της δημοτικής παράταξης και τον συνδυασμό της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ». Από σήμερα και στο εξής θα αποτελεί πλέον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας, χωρίς να ανήκει σε καμία δημοτική παράταξη.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στο Δημοτικού Συμβουλίου ενώ αντίγραφό της κοινοποιήθηκε στον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.