Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

15/8/2012 κοιμήθηκε ο 1ος εφημέριος της ενορίας μας π. Δημήτριος.

Σήμερα αποχαιρετήσαμε με τιμές και σε κλίμα συγκίνησης τον πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Παράκατη. Ήταν παρών στην κηδεία του ταπεινού λευίτη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και 15 ιερείς της Μητροπόλεως.

Με δακρύβρεκτα μάτια και με περισσή αγάπη ο Επίσκοπος μας ανέφερε στον επικήδειο λόγο του, τους σταθμούς της πολύκαρπης ποιμαντικής πορείας του π. Δημητρίου, την γνωριμία του ως παιδί με τον Εφημέριο της Ενορίας Βασιλικού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τα χαρίσματα τα οποία διέκριναν τον κεκοιμημένο αδελφό μας. Ο π. Δημήτριος ήταν κτήτορας του 2ου Ενοριακού Ναού Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, με την συμπαράσταση και του Μητροπολίτη Χαλκίδος του Χρυσοστόμου του Α΄. Ανήγειρε εξωκλήσι εις τιμή του Αγίου Νεκταρίου, Δημιούργησε κατηχητικό σχολείο με μεγάλο αριθμό μαθητών, ομάδες μελέτης Αγίας Γραφής και δεν παρέλειπε και το φιλανθρωπικό έργο. Ίσως γι αυτό η Παναγία τον πήρε κοντά της την ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την Κοίμησή της, αφού και εκείνος με τον ζήλο του αγωνίσθηκε να επιτελέσει όσο μπορούσε καλλίτερα το έργο του.
Μεγάλο πλήγμα στην ιερατική του σταδιοδρομία ήταν ένα ατύχημα το οποίο τον κατέβαλε πολύ. Μετά από 30 χρόνια διακονίας στο Βασιλικό, μεταφέρεται στην Ενορία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Αμαρύνθου όπου υπηρετεί 7 χρόνια με καλοσύνη και ευγένεια έως της τοποθετήσεως στη θέση αυτή του π. Κυριάκου Κοκκάλα., πάλι γίνεται η μετάθεσή του στην Ερέτρια στην Ενορία Παναγίας Παραβουνιώτισσας για άλλα 6 χρόνια όπου και συνταξιοδοτείται βοηθώντας με την μεγάλη του πείρα τον νέο εφημέριο π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη να ξεκινήσει διαδικασίες για την ανέγερση ενός Ναού συλλέγοντας τα πρώτα χρήματα και προετοιμάζοντας τους κατάλληλους συνεργάτες για το έργο αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.