Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου

21ο ναυτικά μίλια με κουπί για τα παιδιά της Κιβωτού. Αποπλέουμε στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 από Σιθωνία Χαλκιδικής για Ερέτρια, μέσω Σποράδων.
Περιγραφή
Ελάτε συνταξιδιώτες!

Κάθε φορά που πιάνεις στεριά μετά από ένα ναυτικό ταξίδι, δύο διαδοχικά πράγματα συνήθως συμβαίνουν μέσα σου. Το πρώτο είναι η ευγνωμοσύνη που νιώθεις απέναντι στη θάλασσα, καθώς χωρίς τη γενναιοδωρία της δύσκολα θα μπορούσες να το ολοκληρώσεις. Το δεύτερο είναι η σκέψη πότε θα μπορέσεις να επιστρέψεις και πάλι στην αγκαλιά της.
Οπότε, η επιτυχής περάτωση της περυσινής αποστολής μας -250 ναυτικά μίλια από την Εύβοια έως την Κρήτη με καγιάκ- σήμαινε ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκινούσαν οι αναζητήσεις και για την επόμενη. Διάφορες ιδέες για υποψήφιες διαδρομές άρχισαν να αναλύονται πάνω από τους ναυτικούς χάρτες, μέχρι που καταλήξαμε: Αφού είχαμε ήδη κάνει το μισό Αιγαίο, στον κάθετο νοητό άξονα, γιατί να μην επιχειρήσουμε και το άλλο μισό, ώστε να ενωθεί νοερά αυτός ο θαλασσινός δρόμος από Βορρά προς Νότο;
Το σχέδιο πλεύσης αποφασίστηκε: Απόπλους από το νοτιότερο άκρο της Σιθωνίας Χαλκιδικής, ενδιάμεσοι σταθμοί στις Σποράδες και τελικός προορισμός το σημείο από το οποίο αποπλεύσαμε πέρσι για Κρήτη, η Ερέτρια. Συνολική απόσταση στον χάρτη, 21ον.μ.
 
Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, ο απόπλους θα πραγματοποιηθεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Σεπτεμβρίου 2012. Από το άκρο της Σιθωνίας, το Πόρτο Κουφό, ανοιγόμαστε στο Βόρειο Αιγαίο βάζοντας πλώρη για Ψαθούρα, στα βον.μ. Από την ακατοίκητη Ψαθούρα συνεχίζουμε σε Γιούρα, πιάνουμε στην Κυρά Παναγιά και ακολούθως στο μεγαλύτερο νησί του Θαλάσσιου Πάρκου, την Αλόννησο. Οι επόμενοι σταθμοί είναι η Σκόπελος και η Σκιάθος, πριν εισέλθουμε σε Τρίκερι και δίαυλο Ωρεών. Το τελευταίο σκέλος αποτελεί ο βόρειος Ευβοϊκός κόλπος, με σταθμούς στον Αγιο Γεώργιο, στην Αιδηψό, στη Λίμνη Ευβοίας, στα Πολιτικά και στη Χαλκίδα. Για την τελευταία μέρα, αν όλα έχουν πάει καλά μέχρι εκεί, θα έχουν απομείνει τα τελευταία Ι5ν.μ. από τη Χαλκίδα μέχρι την Ερέτρια, όπου και θα γίνει ο τελικός κατάπλους. Η εκτιμώμενη διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ημέρες.
Όπως η περυσινή αποστολή μας, έτσι κι αυτή είναι απόλυτα συνυφασμένη με έναν κοινωνικό σκοπό. Το ταξίδι του 2011 αφιερώθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού, το φετινό του 2012 αφιερώνεται στην Κιβωτό του Κόσμου. Κοινός παρονομαστής και για τους δύο οργανισμούς, μια συγκινητική ιστορία και η αγνή, ανιδιοτελής προσφορά εκατοντάδων εθελοντών για τα παιδιά και την οικογένειά τους. Μέσω της φετινής μας ναυτικής αποστολής δίνουμε απλώς ένα μικρό έναυσμα, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να στηρίξουν την Κιβωτό του Κόσμου στο έργο της, από όποια πλευρά και με όποιον τρόπο μπορεί και επιθυμεί ο καθένας. Λκόμη και η μικρότερη συνεισφορά, ηθική, πνευματική ή υλική, αποκτά τεράστια σημασία μέσα στην δίνη αυτής της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που μας τραβάει με εκθετικά αυξανόμενη ένταση προς τον πυθμένα. Αυτό που τώρα προέχει είναι να δώσουμε ένα χέρι, τραβώντας δυνατά στην επιφάνεια πρώτα εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ελάτε λοιπόν μαζί μας, συνταξιδιώτες σε αυτό το ταξίδι του South Evian Gulf team για τα παιδιά της Κιβωτού.
Με τιμή,
Οι κωπηλάτες
Κώστας Μανατάκης
Άγγελος Χριστοφίδης
Φιλική συμμετοχή
Την αποστολή στηρίζει με τη συμμετοχή του και ο καλός φίλος και συναθλητής μας Στέφανος Βαρβάλας. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα και όλοι μαζί αποπλέουμε από Σιθωνία.
Η Κιβωτός του Κόσμου - Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε
Υπό την φροντίδα της Κιβωτού βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 400 παιδιά, εκ των οποίων περί τα 50 φιλοξενούνται μόνιμα. Βασική αρχή της Κιβωτού καθώς και του πατέρα Αντωνίου προσωπικά, είναι τα παιδιά να διαμένουν μαζί με την μητέρα τους, σε δικό τους σπίτι, το μίσθωμα του οποίου καλύπτει η Κιβωτός. Στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού τα παιδιά σιτίζονται, παρακολουθούν φροντιστήρια για το σχολείο τους, μαθαίνουν γλώσσες και μουσική, και ψυχαγωγούνται. Παράλληλα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η μητέρα του παιδιού δεν διαθέτει καν κοινωνική ασφάλιση. Όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες τόσο σε εθελοντικό, έμψυχο δυναμικό, όσο και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012-2013 υπάρχει ανάγκη για εθελοντές των ακόλουθων ειδικοτήτων:
-Εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων -Καθηγητές μουσικής
-Καθηγητές πληροφορικής
 
-Παιδίατροι
-Οδοντίατροι -Φαρμακοποιοί -Νοσηλευτές -Γυμναστές
Αν φέρετε κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες και διαθέτετε χρόνο και διάθεση για εθελοντική προσφορά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κοινωνική λειτουργό της Κιβωτού του Κόσμου κα Αγγελική Κορομηλά (+30 21ο 5141935), 1 οποία πρόθυμα θα σας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να συμβάλλετε.
Αν είστε παραγωγός ή ελληνική εταιρεία εγχώριας παραγωγής ή παροχής σχετικών υπηρεσιών και επιθυμείτε να διαθέσετε οποιοδήποτε αγαθό/υπηρεσία προς την Κιβωτό, π.χ. τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης και υπόδησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Διευθύντρια της Κιβωτού κα Μαρίνα Κατσίμπαλη (+30 21ο 5141935), που επίσης από την πλευρά της θα σας δώσει όσες πληροφορίες χρειάζεστε.
Τέλος, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να στείλετε ένα sms στο 54232 (2,46€/sms, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή να κάνετε μία κατάθεση στους κάτωθι λογαριασμούς της Κιβωτού, με όνομα δικαιούχου «Κιβωτός του Κόσμου»:
Eurobank: 0026 0178 870100 872073 IBAN: GR3702 6ο 178 οοοο 8701 00872073 SWIFT / BIC: EFGBGRAA (Για Εξωτερικό)
Τράπεζα Πειραιώς: 5023 - 032595 - 870 IBAN: GR38 ο172 0230 0050 2303 2595 870
Μετά την προσφορά σας, αν σας είναι απαραίτητη η έκδοση και ταχυδρομική αποστολή του αντίστοιχου παραστατικού είσπραξης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κιβωτό στο 21ο 5141935 (9:οοπμ-5:οομμ), για επιβεβαίωση των στοιχείων του δωρητή.
Από την πλευρά της δικής μας ομάδας, όλων των αθλητών, του επιστημονικού προσωπικού και των εθελοντών του South Evian Gulf team, θέλουμε να σας εκφράσουμε προκαταβολικά τις θερμότερες ευχαριστίες μας.
Προσφορές από Υποστηρικτές
Αναμένουμε ήδη τις πρώτες προσφορές προς την Κιβωτό σε είδη πρώτης ανάγκης, από Έλληνες παραγωγούς και ελληνικές εταιρείες εγχώριας παραγωγής. Η συγκεκριμένη ενότητα θα ανανεώνεται συνεχώς, με ξεχωριστή αναφορά σε όλους όσους διαθέσουν μέρος της παραγωγής τους για τον σκοπό αυτό.

Επιχειρησιακή υποστήριξη // Επικοινωνία

Τη γενική εποπτεία της αποστολής έχει και φέτος ο Άγγελος Μηνούδης, πλωτάρχης της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Λ.Σ. και ένας από τους ιδρυτές του South Evian Gulf team. Την καθημερινή μετεωρολογική πρόγνωση θα παρέχει η Χρυσούλα Πέτρου, εν ενεργεία μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και την τεχνική υποστήριξη ο καθηγητής Γιώργος Κασιμίδης. Έτοιμοι για την παροχή θαλάσσιας αρωγής και υποστήριξης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα είναι οι χειριστές PWC του South Evian Gulf team Χρήστος Φλεβοτόμος και Ορφέας Καλαφάτης, καλύπτοντας τη θαλάσσια περιοχή από την Κυρά Παναγιά έως τη Σκιάθο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.