Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Με γιορτές και εκδηλώσεις σε Χαλκίδα και Ερέτρια

Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, (Γενική Γραμματεία Πολιτισμού) της Αυγουστιάτικης πανσελήνου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην Εύβοια την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων γιορτάζουν την πανσέληνο και διοργανώνουν εκδηλώσεις σε Χαλκίδα και Ερέτρια. Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου, γνωστή και ως «μπλε» σελήνη.
 Συγκεκριμένα, στη Χαλκίδα θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα το Φρούριο Καράμπαμπα στο λόφο Κανήθου με τον εκθεσιακό χώρο στον δυτικό προμαχώνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο και να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση με γλυπτά από το ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας κάτω από το φως του φεγγαριού. Τη βραδιά θα πλαισιώνει το μουσικό ωδείο Χαλκίδας Μαρσύας από τις 20:00 έως τις 23:00 με μουσικά σύνολα από πιάνο, φλάουτο, βιολιά, κιθάρες που θα παίξουν ήχους προκλασικής δυτικής μουσικής που ανθεί από το 13ο/14ο αιώνα έως τον 16ο αιώνα, εποχή που και η πόλη της Χαλκίδας γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη δυτική Ευρώπη

Στην Ερέτρια, το Αρχαιολογικό μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα με είσοδο ελεύθερη. Στον προαύλιο χώρο του θα φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής με έργα του Σπύρου Βασιλείου και άλλων καλλιτεχνών που έζησαν, αγάπησαν και εμπνεύστηκαν από την Ερέτρια. Τη βραδιά θα πλαισιώσει το Ευβοϊκό ωδείο, παράρτημα της Ερέτριας, με νέους μουσικούς με μια μουσική εκδήλωση από τις 21:30-23:00 γεμάτη τραγούδι συνοδεία πιάνου, τσέλου και κιθάρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.