Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδρομή στον Μαρμαρά απο την Ιερό Ναό Παραβουνιώτισσας

Προσκύνημα στις αλησμόνητες Πατρίδες στη Μικρά Ασία
Αναχώρηση: 6/10 – 14/10/2012 8ημέρες
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ– ΜΑΡΜΑΡΑΣ – ΠΑΛΑΤΙΑ – ΑΦΘΟΝΗ - ΓΑΛΗΜΗ – ΑΦΙΣΣΙΑ – ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ –ΡΟΔΑ – ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ

 


1η μέρα Σάββατο 6/10/12 ΑΘΗΝΑ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ή ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση στις 06:30 από την Αθήνα δια μέσου Εθνικής οδού και Εγνατίας οδού με στάσεις για καφέ και γεύμα (ατομικά). Διανυκτέρευση ή στην Χαλκιδική ή στην Κομοτηνή.
2η μέρα Κυριακή 7/10/12 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΜΑΡΜΑΡΑΣ
Πρωινό. Αναχώρηση για την Ραιδεστό. Με φεριμπότ από Ραιδεστό περνάμε στο νησί του Μαρμαρά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα Δευτέρα 8/10/12 ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΕΝΝΑΣ
ΠΑΛΑΤΙΑ – ΑΦΘΟΝΗ – ΓΑΛΗΜΗ – ΜΑΡΜΑΡΑ
Πρωινό. Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλη. Μετά από 90 χρόνια θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου και πασών Προποντίδος κ.κ. Ιωσήφ, στο Ναό του Αγίου Νικολάου της Γέννας στην περιοχή μεταξύ Παλάτια και Αφθόνης, με την άδεια των Τουρκικών αρχών. Θα προσευχηθούμε για τους προγόνους μας που έζησαν και μεγαλούργησαν εκεί 3.000 χρόνια και έμειναν τα κόκαλα τους σ’ αυτά τα χώματα. Καλό θα είναι να συμμετάσχουμε στη Θεία Κοινωνία. Επίσκεψη στο χωριό Παλάτια - Αφθόνη και στο χωριό Γαλημή. Επιστροφή στο χωριό του Μαρμαρά. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να δούμε τα παλιά αρχοντικά σπίτια, τις εκκλησίες και τα Σχολεία, τα απομεινάρια της εκκλησίας των Ταξιαρχών και να αγναντέψουμε τα απομεινάρια από το Σαράι. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα Τρίτη 9/10/12 ΜΑΡΜΑΡΑ – ΑΡΤΑΚΗ –ΠΡΟΥΣΑ
Αναχώρηση το πρωϊ από το ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για Αρτάκη. Στον κόλπο της Αρτάκης θα επισκεφθούμε την Μηχανιώνα, όπου και το μεγάλο μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης. Συνεχίζουμε για Προύσα. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καραγκιόζη και την αγορά μεταξωτών της πόλης. Δείπνο διανυκτέρευση.
5η μέρα Τετάρτη 10/10/12 ΠΡΟΥΣΣΑ-ΓΙΑΛΟΒΑ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό. Αναχώρηση και συνεχίζουμε μέσω Γιάλοβας Παντίχι άφιξη στο Μάλτεπε. Με καραβάκι θα επισκεφθούμε τα Πριγκηπόννησα. Επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο της Πριγκήπου και Προαιρετικά στον Άη Γιώργη τον Κουδουνά. Γεύμα προαιρετικά και το απογευματάκι με φέρυ θα φθάσουμε στην Πόλη. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία Ταξίμ. Διανυκτέρευση.
6η μέρα Πέμπτη 11/10/12 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωϊνό και αναχώρηση για το Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου η οποία βρίσκεται στο οικοδομικό συγκρότημα του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου. Θα προσκυνήσουμε τα Άγια και Ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας. Συνάντηση με το Οικουμενικό Πατριάρχη και Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη Μονή Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην θρυλική μεγαλοπρεπή Αγία Σοφία αξεπέραστο σύμβολο της Ορθοδοξίας που σήμερα είναι μουσείο. Θα επισκεφθούμε, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο και το περίφημο υδραγωγείο. Το μεσημέρι γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο του Βοσπόρου και (προαιρετική) κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του για να θαυμάσουμε τις πανέμορφες όχθες με τα αρχοντικά τις Ευρωπαϊκής και Μικρασιατικής Κωνσταντινούπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
7η μέρα Παρασκευή 12/10/12 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στη σκεπαστή αγορά στο Καπαλί Τσαρσί με τα 4000 μαγαζιά και την Αιγυπτιακή αγορά. Αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και αναχώρηση για Χαλκιδική ή Κομοτηνή. Διανυκτέρευση.
8η μέρα Σάββατο ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΑΘΗΝΑ 13/10/12
Πρωινό. Αναχώρηση για την επιστροφή. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στην έδρα μας και τω Θεώ Δόξα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την μετάβασή μας στον Μαρμαρά θα έχουμε την ευλογία του Α.Π.Θ. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου αφού κατά πάσα πιθανότητα θα μας συνοδεύσει στο νησί.
Τιμή συμμετοχής 450 (ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ)
340 (ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
Διαφορά μονόκλινου 140 €
Περιλαμβάνει
1.Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
2.Δύο διανυκτερεύσεις στον Μαρμαρά σε ξενοδοχείο της περιοχής
3.Mία διανυκτέρευση στην Προύσσα σε ξενοδοχείο 4* ή 5*
4.Τρείς διανυκτερεύσεις στην Κων/πολη σε ξενοδοχείο 4*
5.Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Χαλκιδική ή στην Κομοτηνή
6.Επτά πρωινά
7.ημιδιατροφή στην Τουρκία (σύνολο 6 φαγητά, το ένα δείπνο στην παραδοσιακή συνοικία
του Κουμκαπί – Κοντοσκάλι (δώρο του ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ)
8. Εισιτήρια φέριμπότ Ραιδεστού-Μαρμαρά-Ραιδεστό
9.Επίσημο έμπειρο ξεναγό στην Τουρκία σε όλη την διαδρομή της εκδρομής
10.Ταξιδιωτική ασφάλεια
11.Αρχηγό-συνοδό του γραφείου
Δεν περιλαμβάνει
1.Εισόδους μουσείων
2.ποτά
3.ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να ταξιδεύσετε με ΝΕΟΥ τύπου ταυτότητες ή Διαβατήριο.
Τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών υποχρεωτικά με διαβατήριο.
Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάζει κατ’ ανάγκη εάν και εφ’ όσον υπάρχουν έκτακτα προβλήματα ωραρίων ή άλλα γεγονότα κατά το ταξίδι.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΚΙΝ. ΤΗΛ. 6945775728
                                                                           6976593387

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.