Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"Οργώνουν" με καγιάκ το Β. Αιγαίο και φτάνουν στη Χαλκίδα την Παρασκευή...


"Οργώνουν" με καγιάκ το Β. Αιγαίο και φτάνουν στη Χαλκίδα την Παρασκευή. Η βόλτα των 210 ναυτικών μιλίων εθελοντικής κωπηλασίας καταλήγει το Σάββατο 29/9 στην Ερέτρια, ενώ την Παρασκευή 28/9 περνά από την Χαλκίδα.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, έπειτα από αναβολή 11 ημερών λόγω καταιγίδων, ξεκίνησε ο «Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου».

Τρεις αθλητές κωπηλασίας, ο Άγγελος Χριστοφίδης, o Κώστας Μανατάκης και o Στέφανος Βαρβάλας, ορμώμενοι από τα αισθήματα αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα του, τα παιδιά, και έχοντας ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και της ανθρωπιάς, διασχίζουν κωπηλατώντας το βορειοδυτικό Αιγαίο, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τη στήριξη της Κιβωτού

Ξεκίνησαν από το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής, έφτασαν το Σάββατο μετά από 12 ώρες κωπηλασίας στο νησάκι Κυρα-Παναγιά, την Κυριακή στην Αλόννησο, τη Δευτέρα στη Σκιάθο και την Τρίτη στο Πευκί.

Σε κάθε στάση που έκαναν τους υποδέχονταν πολύ θερμά οι δημοτικοί άρχοντες και οι τοπικές κοινωνίες.

Έχουν ήδη διανύσει τα 115 ναυτικά μίλια από τα συνολικά 210 του ταξιδιού και το ταξίδι συνεχίζεται με τον περίπλου της ΒΑ Εύβοιας και με επόμενες στάσεις, τη Λίμνη (Πέμπτη), τη Χαλκίδα (Παρασκευή) και την Ερέτρια - τον τελικό προορισμό - όπου αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου.

Δύο ακόμα εθελοντές, ο Χρήστος Φλεβοτόμος και ο Καλαφάτης Ορφέας ανέλαβαν να υποδεχτούν τους κωπηλάτες έξω από την Αλόννησο με τα τζετ σκι τους, και να τους συνοδεύσουν σε ένα κομμάτι του ταξιδιού τους.

«Να σας βεβαιώσουμε ότι σ΄αυτή τη δράση της ομάδας μας που είναι απολύτως εθελοντική, δεν υπάρχουν χορηγοί, διάσημοι σπόνσορες ή το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για κανέναν από εμάς .

Όλα τα έξοδα του ταξιδιού, βαρύνουν αποκλειστικά τους πέντε εθελοντές (που δεν είναι επαγγελματίες εθελοντές), είναι ουσιαστικά από το υστέρημά τους και είναι η προσφορά τους σ΄ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης του λαού μας.

Γιατί στο όνομα των παιδιών της Κιβωτού, η αλληλεγγύη μας αφορά όλα τα παιδιά που δεν μπορούν να χαμογελούν πια.

Να σας θυμίσουμε ότι οι δύο πρώτοι από τους κωπηλάτες, κωπηλάτησαν πέρυσι 250 ναυτ. μίλια (από Ερέτρια στο Ηράκλειο Κρήτης) για να στηριχτεί Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν στηρίζατε την προσπάθεια αυτών 'των αθεράπευτα ουτοπιστών' νέων ανθρώπων, δίνοντας τη δημοσιότητα που αρμόζει σ΄αυτή τη δράση, ώστε να στηριχθεί και η Κιβωτός. Αυτό θα δώσει σε όλους μας κουράγιο να συνεχίσουμε το ταξίδι για την 'Ιθάκη' της ανθρωπιάς, που τόσο έχουμε ανάγκη στους ζοφερούς καιρούς μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.