Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το Νησί των Ονείρων και η τουριστική αξιοποίηση του

Ο Δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέτζας μίλησε  για το Νησί των Ονείρων και για την αξιοποίηση του. Τον ρωτήσαμε φυσικά για τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος Ερέτριας από αυτή την εξέλιξη, επιπλέον μας ενημέρωσε ότι ήδη 3 με 4 επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Οικονομικό Όφελος: Ο Δήμος Ερέτριας θα έχει ισχυρό οικονομικό όφελος από την αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων, αφού το ετήσιο μίσθωμα θα ανέρχεται στα 100.000 ευρώ, μπορεί ωστόσο μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού τελικά να διαμορφωθεί στα 120.000 έως 130.000 ευρώ.


Η αξιοποίηση του Νησιού, φυσικά θα αναβαθμίσει την περιοχή, διότι από το 2008 όπου η προηγούμενη εταιρεία που το είχε ενοικιάσει αποχώρησε, όλο και περισσότερες υλικές ζημιές γίνονταν, γιατί όπως μας είπε ο κος Βελέντζας δεν είναι φυλασσόμενος χώρος και οι κλειδαριές έχουν καταστραφεί.

Νέες θέσεις εργασίας: Με αυτή την επένδυση θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ο Δήμαρχος έχει θέσει σαν όρο στον διαγωνισμό της αναδόχου εταιρείας, το 65% του εργατικού δυναμικού να καλυφθεί από Δημότες της Ερέτριας. Για τα διευθυντικά στελέχη δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, είναι καθαρά επιλογή της εταιρείας.

Το Νησί των Ονείρων είναι μία μεσαία τουριστική μονάδα με 52 δωμάτια, 46 bungalows, εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, parking 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar και εκκλησία. Την αναβάθμιση, καθώς και το επιχειρηματικό πλάνο θα το διαμορφώσει η εταιρεία που θα επενδύσει.

Η Ερέτρια κατέχει το 51% των τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την Εύβοια και το μεγαλύτερο ποσοστό Τουρισμού. Με την αξιοποίηση του Νησιού, ευελπιστούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες, είπε ο κος Βελέτζας.

Ο Δήμος Ερέτριας έχει να καλύψει μία τρύπα 2 εκατ. ευρώ από οφειλές προς στην εφορία της εταιρείας ΔΕΝΟ. Ωστόσο ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί η νέα ανάδοχος εταιρεία με αυτό το ποσό.

Άλλωστε βρίσκονται στα δικαστήρια με την παλιά εταιρεία και όλα αυτά για να διευθετηθούν χρειάζονται τον χρόνο τους. Επίσης ο Δήμαρχος Ερέτριας είπε, πως η δημοτική αρχή είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν μπορούν ούτε μισθούς να πληρώσουν αυτή την δεδομένη στιγμή, αλλά ούτε και πετρέλαιο δεν μπορούν να προμηθεύσουν στα δημοτικά οχήματα, οπότε ευελπιστούν σε μία σημαντική μείωση από το κράτος αυτού του ποσού.

Μέχρι στιγμής 3 με 4 επιχειρηματίες, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον στον κο Δήμαρχο για το Νησί των Ονείρων, ωστόσο όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και θα αποφασιστούν από την Επιτροπή Συμβούλων.

Οι 2 επιχειρηματίες είναι Έλληνες, ο ένας Ρωσικών Συμφερόντων και ο τελευταίος Αραβικών Συμφερόντων, τόνισε ο κος Βελέτζας.

Ρωτήσαμε τον κο Δήμαρχο, γιατί μέχρι τώρα δεν είχε δοθεί το Νησί των Ονείρων για ενοικίαση και αφέθηκε στην μοίρα του, αφού όλο και περισσότεροι ανίδεοι κατέστρεφαν αυτό το ιδιαίτερο μέρος;

Ο δήμαρχος μας απάντησε, ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ζητούσε εξωφρενικό ποσό μίσθωσης που άγγιζε τα 280.000 ευρώ, κάτι που κανένας επιχειρηματίας δεν ήθελε να διαθέσει, ειδικά και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Χρονική διάρκεια: Η χρονική διάρκεια μίσθωσης έχει οριστεί για 20 χρόνια, αλλά μπορεί να δοθεί και μία παράταση των 5 χρόνων, ειδικά αν μπει η ανάδοχος εταιρεία και σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Έκταση: Το νησί των ονείρων έχει έκταση, περίπου 66 στρέμματα.

Τέλος, ο κος Βελέτζας μας είπε ότι όλος ο κόσμος της Ερέτριας είναι σύμφωνος για αυτή την επένδυση, αφού πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντιπολίτευση, έμποροι και καταστηματάρχες συμφώνησαν να προχωρήσει η ενοικίαση στο Νησί, για να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Αυτό που ελπίζω εγώ, είπε ο Δήμαρχος, είναι ο επιχειρηματίας που θα αποφασίσει να κάνει αυτό το βήμα, να γνωρίζει ότι αυτή η επένδυση έχει αμοιβαίο όφελος, γιατί το Νησί των Ονείρων είναι Εθνικό Θέμα για τους δημότες της Ερέτριας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.