Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ



Ερέτρια 09.10.2012



Θεωρούμε υποχρέωσή μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στο Δήμο μας, σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας.
Στις 24.11.2011, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, η απόφαση για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Εμείς ως αντιπολίτευση, καταθέσαμε τις ενστάσεις μας και παρόλο που μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση στους δημότες μας και δεν θα επηρεάσει τα πρόστιμα για τις νομιμοποιήσεις και τα χαράτσια, ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει και το αποτέλεσμα είναι, η χρέωση του χαρατσιού να εκτιναχθεί στα 5€/m2, δημιουργώντας οικονομική ασφυξία σε όλα τα νοικοκυριά! Επειδή η χώρα μας διανύει τον 5ο χρόνο ύφεσης με μειώσεις των οικογενειακών εισοδημάτων, μειώσεις των τιμών των ακινήτων στην πραγματική αγορά, αλλά και πρωτόγνωρη ανεργία, καταγγέλλουμε,

την απαράδεκτη πολιτική του χαρατσιού στο δήμο μας, που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του Δημάρχου ως «Δήμαρχο των χαρατσιών».

Για τους λόγους αυτούς, με αίτησή μας, προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο Ερέτριας, εμείς ως αντιπολίτευση ζητήσαμε να συγκληθεί εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο, βάση του άρθρου 67 § 4, όπως μας επιτρέπει ο Νόμος, για επανεξέταση του θέματος : «Αύξηση αντικειμενικών αξιών για το τέλος ακινήτων, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως»

Δυστυχώς, η Πρόεδρος του Δ.Σ., ερμήνευσε με το δικό της τρόπο το Νόμο και μας έδωσε γραπτή απάντηση απαξιώνοντας την αίτηση των έντεκα (11) Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι έχει ληφθεί η 246 / 2011 απόφαση Δ.Σ. για το θέμα.

Την αύξηση, των αντικειμενικών αξιών δεν την ψηφίσαμε, αλλά προσπαθούν να μας κάνουν συνένοχους στα λάθη τους.Τι κάνουν όμως οι Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης ; Γιατί δεν αρθρώνουν λόγο, γιατί δεν αντιδρούν; Η αντιπολίτευση είμαστε μόνο 11 Σύμβουλοι και εκείνοι είναι 16, η δική τους γνώμη ψηφίζεται και εφαρμόζεται. Όμως γιατί κάνουν τόσα λάθη εις βάρος των δημοτών; Σας βεβαιώνουμε ότι η Αντιπολίτευση μάχεται, αγωνίζεται και αντιδρά, προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων αυτού.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί εκ νέου, το θέμα των αντικειμενικών αξιών στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.