Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Μητρόπολη ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα

Σφραγίζεται, με την υπ’ αριθμ. 33/2012 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται στο Ξενοδοχείο «Holiday In» , επειδή, κατά παράβαση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτου, τελέστηκαν εκεί Μυστήρια και άλλες ιερές ακολουθίες, όπως αποδεικνύεται και από σχετικές φωτογραφίες, που έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου στο Facebook.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για την τέλεση των ακολουθιών εκλήθησαν ιερείς από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίοι και θα ελεγχθούν αρμοδίως για την αντικανονική «παρ’ ενορίαν» δράση.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση ατόμου, ο οποίος παρουσιάζεται ως Κληρικός.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 619/9-7-2012 έγγραφο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου, το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του υπ’ αριθμ. 3258/1349/13-7-2012 Εγκυκλίου σημειώματός Της διαβίβασε σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ανωτέρω αρνείται να επιδείξει οποιοδήποτε έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει την ιδιότητά του ως Κληρικού.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν έχει κανονική Ιερωσύνη, τότε ό,τι έχει τελέσει ως «Ιερεύς» είναι άκυρο.

Για τα θέματα αυτά η Τοπική Εκκλησία ζήτησε την προβλεπόμενη συνδρομή της Εισαγγελικής Αρχής.

Στο πρόσφατο παρελθόν με την υπ’ αριθμ. 32/2012 απόφαση, για τους ίδιους λόγους, διετάχθη το κλείσιμο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής του Κτήματος «Μπουρέλη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.