Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αυτή είναι η Ελληνίδα άνεργη της χρονιάς


Η 30χρονη Κατερίνα Καραταΐρη από την Ερέτρια είναι η Ελληνίδα που «εκπροσωπεί» την Ελλάδα στην καινούργια προκλητική διαφημιστική καμπάνια της Βenetton με τίτλο UΝΗΑΤΕ που εστιάζει σε άνεργους νέους που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.
«Δεν αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα. Τουλάχιστον όμως μέσα από αυτή την καμπάνια ελπίζω πως οι εταιρείες θα δουν πιο προσεκτικά το θέμα της νεανικής ανεργίας. Για μένα η αντίληψη ότι ο άνεργος είναι άχρηστος δεν ισχύει. Αντίθετα, είμαι της άποψης ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας και να μην κάνουμε εκπτώσεις. Την ανεργία θα την πολεμήσουμε μόνο αν δημιουργήσουμε μόνοι μας ευκαιρίες απασχόλησης». Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η 30χρονη Ελληνίδα που βρέθηκε να φιγουράρει σε περίοπτη θέση στην αφίσα της Benetton.

H Κατερίνα Καραταΐρή σπούδασε διαδοχικά Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ενώ επίσης στο βιογραφικό της φιγουράρει ένα μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πάντειο και ένα διδακτορικό στον τομέα των νέων μορφών επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Βαρκελώνης. Το τελευταίο δεν πρόλαβε -λόγω οικονομικών δυσκολιών- να το τελειώσει. Ενώ αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα αναζητώντας μια θέση εργασίας.

Πριν μπει όμως στο αεροπλάνο της επιστροφής η Κατερίνα είδε στo inbox της ένα μήνυμα για ένα casting που γινόταν από την Benetton «Έστειλα δυο φωτογραφίες και ένα σύντομο βιογραφικό, χωρίς να ξέρω για ποια ακριβώς εργασία έκανα αίτηση. Λίγο μετά με ενημέρωσαν ότι με είχαν επιλέξει και δυο μέρες μετά βρέθηκα στο κέντρο ερευνών της εταιρίας κοντά στην Βενετία. Ήταν μια φοβερή εμπειρία αφού βρέθηκα σε ένα περιβάλλον με διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικά σημεία του πλανήτη»


Όλοι όσοι επιλέχθηκαν να πρωταγωνιστούν στην καμπάνια δεν ήταν μοντέλα, αλλά άνεργοι από 18-30 ετών, οι οποίοι εκπροσωπούν τα περίπου 100 εκατ. των συνομήλικων ανέργων τους παγκοσμιώς.

Ενώ καθένας από τους συμμετέχοντες καλούνται να προτείνουν μια ιδέα για επαγγελματικό project, με τις 100 καλύτερες από αυτές να βραβεύονται με 5.000 ευρώ έκαστη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.