Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,
Με τις προσκλήσεις μας μέχρι τώρα ως Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, σας καλούμε να παρακολουθήσετε προβολές αξιόλογων ταινιών.

Προκειμένου να υλοποιήσουμε παραπέρα τον σκοπό της Λέσχης μας (σύμφωνα με τον Κανονισμό μας «Σκοπός της Λέσχης είναι η μέσω της κινηματογραφικής τέχνης ανύψωση της πολιτιστικής στάθμης των μελών της αλλά και των πολιτών του Δήμου μας, η ψυχοπνευματική καλλιέργεια σε πανανθρώπινες αξίες, η ψυχαγωγία, δηλαδή, με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Μέσα για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού είναι: …β. η διοργάνωση συζητήσεων για τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες, για τους σκηνοθέτες, για τους ηθοποιούς κλπ»), θα προχωρήσουμε, εκτός από αυτές τις προβολές, στην διοργάνωση συζητήσεων για τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες, για τους σκηνοθέτες, για τους ηθοποιούς κλπ.


Σκεφθήκαμε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να οργανώσουμε συζητήσεις γύρω από διάφορα θέματα που θα τα εισηγηθούν όχι κατ΄ αναγκην «ειδικοί» του κινηματογράφου αλλά απλά σινεφίλ που θα ήθελαν να ασχοληθούν και να παρουσιάσουν ένα θέμα. (π.χ. στο διαδίκτυο υπάρχει μια μελέτη ενός τοπογράφου για την παρουσίαση της Ρώμης στις ταινίες : «Η φυσιογνωμία της Ρώμης στον κινηματογράφο» Κωνσταντίνος Χατζηφραγκιός - Μακρυδάκης, τοπογράφος μηχανικός, αλλού κάποιος μελέτησε τον
Τσαρλι Τσαπλιν κ.α.).


Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους όσοι (εντός και εκτός Ερέτριας) θα ήθελαν να πραγματευθούν και να εισηγηθούν στην Λέσχη μας ένα θέμα γύρω από τον κινηματογράφο, και τους καλούμε να μετάσχουν στην δραστηριότητά μας, ερχόμενοι σε επαφή μαζί μας.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην θεματολογία, και υπάρχουν, φυσικά πολλά θέματα για συζήτηση, όπως για παράδειγμα :

- «είδη» κινηματογράφου (νεορεαλισμός, κινηματογράφος επιστημονικής φαντασίας, γουέστερν κ.α.)

- τρόπος παρουσίασης θεμάτων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στον κινηματογράφο, (όπως σχέσεις άνδρα - γυναίκας, σχέσεις γονιού - παιδιού, μετανάστευση, ενδοοικογενειακή βία, μέσα μαζικής ενημέρωσης, περιβαλλοντικό κίνημα, πόλεμος κ.α.)

- αλλά και πορτραίτα κινηματογραφιστών, σκηνοθετών, ηθοποιών, όπως π.χ. (Σκορτσέζε, Αλμοντόβαρ, Γαβράς, Αγγελόπουλος κα).

Θα περιμένουμε με χαρά την ανταπόκριση και τις γνώμες σας.



Για επικοινωνία με τη Λέσχη μας:

Βάσω Κρόκου, τηλ.22293-00626 & 6944847108
Αλεξάνδρα Μανή, τηλ. 22290-61759 & 6976790442, e-mail: marini.alexandra@gmail.com

Μαριάννα Ράνου, τηλ. 22290-61538 & 6978581473, e-mail: mranou@otenet.gr

Γιώργος Σβώλος, τηλ. 22290-64105 & 6945943181, e-mail: georgesvolos@yahoo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.