Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλειου Βελέντζα για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όλοι κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που εκπνέει. Το 2012 γίναμε πιο φτωχοί σε χρήματα αλλά ίσως πιο πλούσιοι σε συναισθήματα. Εργασιακά κεκτημένα που με αίμα και αγώνες θεμελιώθηκαν, γκρεμίσθηκαν, τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπατώνται, η φτώχεια δεν είναι μόνο ένας εφιάλτης αλλά η πραγματικότητα που βιώνουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες. Αλλά παράλληλα ξύπνησε η ανθρωπιά μας ώστε ο “πλησίον μας ” να μην μας είναι πλέον αδιάφορος.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας δώσουμε μια ευκαιρία στον άνθρωπο, στην οικογένεια, στους φίλους μας, στις απλές ανθρώπινες σχέσεις και στις πανάρχαιες αξίες του λαού μας. Ας ξαναγνωριστούμε δαπανώντας ότι πολυτιμότερο μας έχει απομείνει, το χρόνο μας. Ας τον ξοδέψουμε αφειδώς, όχι στα ψώνια αλλά στους δικούς μας ανθρώπους. Οι ευτυχισμένες στιγμές, η αγάπη, ο καλός λόγος, το χειροποίητο ψωμί που βγαίνει από το φούρνο, το ζεστό δείπνο, στιγμές ανεκτίμητης αξίας που μένουν για πάντα χαραγμένες στην ψυχή μας. Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Εύχομαι το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να πλημμυρίσει με αγάπη τις καρδιές μας και να γεμίσει με γαλήνη την ψυχή μας. Το 2013 εύχομαι να αναστήσει το χαμόγελο στα χείλη μας, να ζεστάνει τις καρδιές μας και να χαρίσει σε όλους όσοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, την ζωή που διεκδικούν και τους αξίζει.

Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά,. Υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του 2013.


Ο δήμαρχος Ερέτριας

Βασίλειος Βελέντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.