Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Άνδρες έτοιμοι για όλα


Την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας θα προβάλει την ταινία ''Άνδρες έτοιμοι για όλα (The Full Monty)'' (1997) του Peter Cattaneo.Πρόκειται για μια τρυφερή ταινία, με πολλά στοιχεία βρετανικού κινηματογράφου, γεμάτη ρεαλισμό αλλά και πικρό χιούμορ. Το πολύ καλό σενάριο του Simon Beaufoy, συναντά την άρτια σκηνοθεσία του Peter Cattaneo.
Το 1997 που προβλήθηκε στις αίθουσες η ταινία "έσπασε τα ταμεία". Στο Ηνωμένο Βασίλειο η ταινία ήταν πρώτη σε εισπράξεις μέχρι που την ξεπέρασε ο Τιτανικός. Επιπλέον, ήταν υποψήφια για τέσσερα Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μουσικής για Κωμωδία). Απέσπασε Όσκαρ Μουσικής.

Η προβολή θα γίνει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας
Ώρα: 20:45
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!


Υπόθεση

Η ταινία μας μεταφέρει στο Sheffield της Αγγλίας και αφηγείται την ιστορία έξι άνεργων ανδρων, όταν το χαλυβουργικό εργοστάσιο κλείνει. Ο Gaz είναι ένας πρώην εργάτης που ετοιμάζεται να ''χάσει'' και τον γιό του, μιας και δεν έχει χρήματα και η πρόνοια του παίρνει την επιμέλεια. Οι φίλοι του και πρώην συνάδελφοι δεν τα πάνε και πολύ καλύτερα. Ο David 'Dave' έχει πάθει καταθλιψη και νομίζει πως η γυναίκα του έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για την σχέση τους. Ο Lomper, που έχει τάσεις αυτοκτονίας πρέπει να φροντίσει την γριά μητέρα του και ο Gerald λέει ψέμματα στην γυναίκα του τους τελευταίους έξι μήνες, μην βρίσκοντας το κουράγιο να της πει οτι τον απέλυσαν.
Ένα βράδυ καθώς περνούν έξω απο ένα στριπτιζάδικο και βλέπουν πόσες γυναίκες είναι διατεθειμένες να πληρώνουν για να ''απολαύσουν'' το αντρικό κορμί, αποφασίζουν να κάνουν το ίδιο, μόνο που για να κερδίσουν το γυναικείο κοινό θα πρέπει να κάνουν και κάτι πρωτότυπο: το ''Full Monty''. Ο Gaz, ένας εξ ανάγκης μικροκομπιναδόρος, έχει αυτήν ακριβώς τη φαεινή ιδέα: να οργανώσει ένα σόου ανδρικού στριπτίζ που θα τον βοηθήσει να βγάλει κάποια χρήματα.
Μία από τις πιο πρωτότυπες και ευχάριστες κωμωδίες της δεκαετίας του '90. Παρά το γεγονός ότι είναι μια κωμωδία, η ταινία αγγίζει σοβαρά θέματα, όπως τη ανεργία, τα πατρικά δικαιώματα, την κατάθλιψη, την παχυσαρκία, την εργασιακή κουλτούρα. Το Full Monty, αντλεί την θεματολογία του, μέσα από ρεαλιστικές, οικείες αλλά πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, στην συνέχεια την μπολιάζει με στοιχεία αισιοδοξίας και στήνει ένα αληθινό πανηγύρι γέλιου και χαράς. "The Full Monty" στην αγγλική αργκό ση-μαίνει "πλήρες ξεγύμνωμα" (λέγεται ότι προέρχεται από παλιό σλόγκαν κάποιας φίρμας ειδών ένδυσης).

Σκηνοθεσία: Peter Cattaneo
Σενάριο:
Simon Beaufoy
Πρωταγωνιστούν:
Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape,Steve Huison
Μουσική:
Anne Dudley
Αγγλική κωμική ταινία του 1997
Διάρκεια: 91'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.