Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ



Την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας θα προβάλει την ταινία ''Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption)'' (1994) του Frank Darabont.



Βασίζεται στη νουβέλα του Stephen King με τον τίτλο "Rita Hayworth and Shawshank Redemption". Στην ταινία περιγράφεται η ιστορία του Andy Dufresne, ενός τραπεζίτη, ο οποίος μένει στην κρατική φυλακή Shawshank για σχεδόν δύο δεκαετίες κατηγορούμενος άδικα για το φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Εκεί αναπτύσσει φιλία με ένα συγκρατούμενο με το όνομα Ellis Boyd 'Red' Redding και ανακαλύπτουν τη δύναμη της φιλίας ώσπου φτάνουν και οι δύο στη λύτρωση.
Η ταινία έλαβε εξαιρετικές κριτικές και προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ από τα οποία δεν κέρδισε κανένα. Η Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ θεωρείται μία από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών.


Η προβολή θα γίνει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας

Ώρα: 20:45
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!



Υπόθεση

Το 1947, ο τραπεζίτης Andy Dufresne καταδικάζεται εις δις ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Στέλνεται να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή Shawshank. Εκεί θα γνωρίσει και θα γίνει φίλος με τον Ellis Boyd 'Red' Redding. Ο Red είναι γνωστός στη φυλακή στο να βρίσκει πράγματα και ο Andy του ζητά ένα σφυρί ώστε να συνεχίσει το χόμπι στο να δημιουργεί μικρά πέτρινα πιόνα σκακιού. Αργότερα του ζητάει μία αφίσα της Rita Hayworth και με το πέρασμα των χρόνων, μία αφίσα της Marilyn Monroe και της Raquel Welch.

Η άσχημη πραγματικότητα της φυλακής γρήγορα συστήνεται στον Andy: ένας διεφθαρμένος διευθυντής, σαδιστικοί φύλακες και συγκρατούμενοι που είναι λίγο πιο πολιτισμένοι από τα ζώα, πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν βία ή να βιάσουν ώστε να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους. Ο Άντι όμως δεν λυγίζει. Χρησιμοποιεί τις οικονομικές του γνώσεις και κερδίζει την εύνοια του διευθυντή Νόρτον και των φυλάκων. Φτιάχνει τα βιβλία του Νόρτον για τις παράνομες εργασίες και παρακολουθεί τις επενδύσεις των περισσότερων από το προσωπικό της φυλακής. Σε αντάλλαγμα, βελτιώνει τη βιβλιοθήκη της φυλακής και φέρνει μια αξιοπρέπεια και σεβασμό στους συγκρατούμενούς του.


Σκηνοθεσία: Frank Darabont
Σενάριο: Frank Darabont, Stephen King (νουβέλα)
Πρωταγωνιστούν: Tim Robbins, Morgan Freeman
Μουσική: Thomas Newman
Αμερικάνικη δραματική ταινία του 1994
Διάρκεια: 142'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.