Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε καταστήματα στη Χαλκίδα και στην Αμάρυνθο Εύβοιας


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναζητείται ένας (1) ακόμη συνεργός τους Εξιχνιάσθηκαν δέκα εννέα (19) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα Κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα πιστόλι τύπου REPLICA, διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α. Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν χρηματικά ποσά καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 8.000 ευρώ 


Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε καταστήματα στη Χαλκίδα και στην Αμάρυνθο Εύβοιας. Συνελήφθησαν, χθες (16-01-2013) τα ξημερώματα στη Χαλκίδα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 33 ετών, αδέρφια μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται ένας ακόμη 37χρονος ημεδαπός συνεργός τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα δέκα εννέα (19) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διέπραξαν οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 16-12-2012 έως και 16-01-2013 σε καταστήματα. Ειδικότερα, την 16-01-2013 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δράστες, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο βιβλιοπωλείου στη Χαλκίδα, εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και δύο σακίδια.
 Στη συνέχεια αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 37χρονου συνεργού τους, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πλην όμως οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από κάτοικο της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας. Ακολούθως χθες τα ξημερώματα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας μετέβησαν άμεσα και μετά από δυναμική επέμβαση συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 41χρονο εντός καταστήματος – αναψυκτηρίου, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού στη Χαλκίδα, όπου ο δράστης είχε εισέλθει, σπάζοντας τη γυάλινη πόρτα εισόδου, με σκοπό την κλοπή.
Μετά από έρευνα περιμετρικά του καταστήματος, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν ένας μαύρος μάλλινος σκούφος και ένας μεταλλικός κασμάς που εγκαταλείφθηκαν στο σημείο από τους συνεργούς του 41χρονου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 41χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο συνεργό και αδερφό του ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 · Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι, με γεμιστήρα και μεταλλικά σφαιρίδια.
 · Ένα (1) πιστόλι τύπου REPLICA
· Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
 · Δύο (2) τηλεοράσεις. · Μία (1) οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
· Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
· Χρηματικό ποσό σε κέρματα.
· Διαρρηκτικά εργαλεία.
· Δύο (2) ζεύγη μάλλινα γάντια.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες και ο 37χρονος συνεργός τους, ο οποίος συμμετείχε τουλάχιστον ως προς το σκέλος του εφοδιασμού τους με το όχημα προσέγγισης – διαφυγής στους «στόχους» που επέλεγαν να διαρρήξουν, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, νυχτερινές ώρες, σε καταστήματα στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αμαρύνθου Ευβοίας.
 Οι δράστες αφού παραβίαζαν ή έσπαγαν τις κεντρικές εισόδους των καταστημάτων, αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο (18-01-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.