Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Κρίθηκε αναγκαία και γιαυτό επαναλαμβάνεται η επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου, αυτή τη φορά σε Ερέτρια και Αμάρυνθο.
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην Ερέτρια στην Αίθουσα του Ειρηνοδικείου και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην Αμάρυνθο στην Αίθουσα του Δημαρχείου.

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα, υλοποιούν στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος “Νοιάζομαι για την Υγεία μου” σε συνεργασία με την Coca-Cola Τρία Έψιλον ένα πρότυπο πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης, προσφέροντας εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, μέσα από την ιατρική κινητή μονάδα του προγράμματος.
Η Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένη από ένα άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό

Απο τις 9 το πρωί ως και τις 6 το απόγευμα θα προσφέρουν Δωρεάν τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση μαστού, ενημέρωση, πρωτοβάθμια εξέταση από γενικό ιατρό (μέτρηση πίεσης, μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης, κ.α) και καρδιολογικές εξετάσεις.

Η ομάδα επίσης θα συνοδεύεται από ορθοπεδικό, φυσιοθεραπευτή, παιδίατρο και γυναικολόγο.
Προτεραιότητα στις εξετάσεις έχουν οι συνάνθρωποι μας που είτε δεν έχουν ασφάλιση, είτε είναι άνεργοι, είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.
Η θετική απάντηση των Γιατρών του Κόσμου στο δεύτερο κάλεσμα , αλλά και το γεγονός οτι όλοι οι σύλλογοι του Δήμου μας συμμετέχουν στην διοργάνωση του Διημέρου, μας έχει γεμίσει με χαρά και αισιοδοξία, και μας έχει δώσει το μήνυμα οτι ενωμένοι και ο ένας στο πλευρό του άλλου, μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Για όποιον λοιπόν έχει ανάγκη να εξεταστεί ή γνωρίζει κάποιον που έχει αυτή την ανάγκη , μπορεί να επικοινωνήσει στα ακόλουθα:
Για την Ερέτρια στο 6980834208 “Σύλλογος Ενεργών Πολιτών “Η Μέδουσα”
Για την Αμάρυνθο στο 6936762146 “Π ολιστικός Σύλλογος Αμαρύνθου”
Ως τις 10 Φεβρουαρίου 2013
Επίσης στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και στους Συλλόγους Διδασκόντων της περιοχής σας μπορείτε να δηλώσετε αν κάποιο παιδί έχει ανάγκη για εμβολιασμό.
Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή με τον Σύλλογο Αγάπης και Αλληλεγγύης Αμαρύνθου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας “Κ.Κανάρη”, την Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, τον Σύλλογο Γυναικών Αμαρύνθου, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ερέτριας ¨Αχινό”, τον ΝΑΟΕρέτριας ή όποιον άλλο σύλλογο έχετε εύκολη πρόσβαση καθώς επίσης και το ΝΠΔΔ “Δαφνηφόρος Απόλλων”
Θέλουμε να τονίσουμε πως αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν τα 200 άτομα για κάθε περιοχή, θα προσπαθήσουμε να γίνει ακόμα μια επίσκεψη των Γιατρών στον Δήμο μας. και βάζουμε όριο τα 400 άτομα για όλο το Δήμο γιατί είναι δύσκολο να εξεταστούν παραπάνω άτομα, όπως είναι λογικό.
Επίσης λόγο του ότι τα Τεστ ΠΑΠ αλλά και τα Εμβόλια για τα παιδιά είναι χορηγία των Γιατρών του Κόσμου, ο αριθμός θα είναι περιορισμένος.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ας γίνουμε ο κύκλος που θα κλείσει μέσα του και θα προστατέψει με όποιο τρόπο μπορεί όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.