Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο, σε Αμάρυνθο και Χαλκίδα, για εμπορία όπλων

Η δράση τους έλαβε τέλος μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικός εμφανίστηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση προσποιούμενος τον αγοραστή.
Κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο και -50- φυσίγγια.
Συνελήφθησαν, (22-02-2013) απογευματινές και βραδινές ώρες σε Αμάρυνθο και Χαλκίδα Ευβοίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 49 και 51 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί όπλων (εμπορία – διάθεση).
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με πώληση όπλων έναντι ανάλογου χρηματικού αντιτίμου, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία με τον 49χρονο, όπου συμφωνήθηκε συνάντηση σε περιοχή της Αμαρύνθου με σκοπό την αγορά όπλου αντί του χρηματικού ποσού των (1.500) ευρώ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες περίπου στις 17:00΄το απόγευμα, κατά την διάρκεια της οποίας ο 49χρονος παρέδωσε σε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, που προσποιούταν τον αγοραστή, ένα περίστροφο και (50) φυσίγγια, έναντι του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού και άμεσα ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 49χρονος, ενεργώντας ως μεσάζων, προμηθεύτηκε το όπλο και τα φυσίγγια από τον 51χρονο χθες το μεσημέρι και από την πώλησή τους θα λάμβανε μέρος του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού.
Μετά από άμεσες και ευρείες αναζητήσεις ο 51χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ στη Χαλκίδα.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.