Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Μήνυμα του δημάρχου Ερέτριας για την 25η Μαρτίου

Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκουν την Ελλάδα και την Κύπρο να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί και σύσσωμος ο Ελληνισμός να δίδει ακόμη έναν εθνικό αγώνα.
Ο σύγχρονος εθνικός αγώνας της χώρας μας, έχει ως στόχο να μείνουμε ενωμένοι ως έθνος, να διατηρήσουμε άρρηκτες τις κοινωνικές δομές του λαού μας και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη, δημιουργία, ανοικοδόμηση.

Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συγκεράσουμε τις αντίρροπες δυνάμεις και τις διαφορές μας, να δουλέψουμε σκληρά και να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας.
Η επανάσταση του 1821, το σημαντικότερο γεγονός της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, δεν στηρίχτηκε σε ευνοϊκές συμπτώσεις ούτε στόχευε στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Οι Έλληνες μπήκαν μπροστά σε έναν αγώνα οικουμενικό, σε έναν αγώνα πέρα από τα δικά τους σύνορα και πολύ ανώτερο από τις δυνάμεις τους.
Οι αξίες των αγωνιστών του 1821, τα μεγάλα επιτεύγματά τους και η πλούσια ελληνική ιστορία μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής που κράτησε ζωντανό τον Ελληνισμό ανά τους αιώνες δεν είναι ουτοπία ή μια αφηρημένη έννοια.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για το Έθνος μας,
Ο δήμαρχος Ερέτριας
Βασίλειος Βελέντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.