Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σημαντική η συμβολή του δημάρχου Ερέτριας Β.Βελέντζα στην ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή κατά τη διάρκεια των «Σαλαμινίων» που πραγματοποιήθηκαν 22-29 Σεπτεμβρίου 2012. Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Σαλαμίνας.
Tη συνδρομή του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα , στην ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, επισημαίνουν σε επιστολή τους ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής και ο πρόεδρος του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων Σαλαμινομάχων (ΔΙΠΟΣ) – δήμαρχος Αίγινας Θεόδωρος Σακιώτης.

Οι δύο δήμαρχοι στην επιστολή τους προς τον κ. Βελέντζα, επισημαίνουν ότι «η πολιτεία μέχρι σήμερα δεν έχει μεριμνήσει να ενημερώσει επαρκώς την μαθητιώσα νεολαία για το ιστορικό γεγονός των προγόνων μας το 480π.χ» . Για το λόγο αυτό ετοίμασαν ένα DVD που στο πρώτο μέρος περιλαμβάνεται υλικό από τις εκδηλώσεις των Σαλαμινίων και στο δεύτερο ένα ντοκιμαντέρ για τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιανουαρίου 2012 ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας το ΔΙΠΟΣ προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για την προσπάθεια ανάδειξης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως αφετηρία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και προβολής σε παγκόσμιο επίπεδο των αρχαίων πόλεων – κρατών που συμμετείχαν καθώς και των σύγχρονων δήμων που αυτές αντιστοιχούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαθητών στις καλές τέχνες με θέμα τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας» και ο πρωτεύσας μαθητής θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Σαλαμίνας από τις 27/9/2013 έως τις 29/9/2013, το χρονικό διάστημα δηλαδή που διοργανώνονται τα «Σαλαμίνια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.