Κυριακή 28 Απριλίου 2013

30.000 παιδιά στη σκακιέρα

Το Σαββατοκύριακο στην Ερέτρια ολοκληρώνεται ένας πολύ μεγάλος κύκλος περιφερειακών σχολικών σκακιστικών πρωταθλημάτων που άρχισε πριν από περίπου δύο μήνες.
Μαθητές όλων των τάξεων μετέχουν στην τελική φάση των περιφερειακών πρωταθλημάτων που θα γίνουν στην Ερέτρια

Μαθητές όλων των τάξεων μετέχουν στην τελική φάση των περιφερειακών πρωταθλημάτων που θα γίνουν στην Ερέτρια
Είναι το 25ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας και το 11ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας στα οποία συμμετείχαν περίπου 30 χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα, όλων των τάξεων, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Τα 770 από αυτά τα παιδιά έχουν προκριθεί έπειτα από σκληρές αναμετρήσεις στην τελική φάση των πρωταθλημάτων που θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Eretria Village Resort» από 27 μέχρι 29 του μήνα και εκεί θα διεκδικήσουν τους τίτλους του πρωταθλητή και της πρωταθλήτριας Ελλάδας ανά τάξη!
Από τα σχολικά πρωταθλήματα έχουν ξεπηδήσει πολλοί από τους κορυφαίους σήμερα σκακιστές και σκακίστριες, οι οποίοι ξεκίνησαν το σκάκι ως μια ευχάριστη χαλαρή εμπειρία, με αφορμή την προκήρυξη ενός σχολικού πρωταθλήματος που έπεσε στα χέρια τους στα μαθητικά τους χρόνια.
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργανώνει τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα εδώ και 25 χρόνια, με τη βοήθεια δεκάδων φορέων είτε της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε αθλητικών σωματείων, είτε επιχειρήσεων. Στον χώρο των σχολείων πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά πολλών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που έχουν εντάξει το σκάκι στις δραστηριότητές τους.Τα περισσότερα από τα παιδιά που ξεκινούν να διδάσκονται το σκάκι, σύντομα βρίσκονται να αποκτούν αθλητικό δελτίο σε κάποιον από τους περίπου 280 αθλητικούς συλλόγους που καλλιεργούν το πνευματικό άθλημα.
Συμμετοχή
Σε μια πολύ δύσκολη, μνημονιακή περίοδο για τη χώρα, το σκάκι χωρίς σημαντικό οικονομικό κόστος βρίσκει διαρκώς και περισσότερους φίλους. Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Λεωφ. Συγγρού 25, τηλ. 2109220972) ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα στήριξης προκειμένου να στηθεί ένα σκακιστικό σωματείο σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, ή να ξεκινήσουν κάποια μαθήματα σκάκι με τους δεκάδες έμπειρους προπονητές που διαθέτει.
Οσοι και όσες βρεθούν το τριήμερο στην Ερέτρια, σε έναν παραθαλάσσιο χώρο που έχει φιλοξενήσει με επιτυχία πολλές κορυφαίες σκακιστικές εκδηλώσεις, θα έχουν την τύχη να συμμετέχουν σε μια γιορτή, με πρωταγωνιστές τους μικρούς σκακιστές και σκακίστριες αλλά και τους αφανείς «ήρωες», τους γονείς, συνοδούς και προπονητές τους που αγόγγυστα τους στηρίζουν. Αλλοι για τη χαρά του σκακιού, ενός παιχνιδιού με πολλές παιδαγωγικές αρετές και κάποιοι άλλοι βλέποντας στα παιδιά τους τον αυριανό Βασίλη Κοτρωνιά (9 φορές πρωταθλητής Ελλάδας) ή ακόμη τον Γκάρι Κασπάροβ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.