Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Απάντηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας, στο λιβελογράφημα, του δημάρχου Ερέτριαςου Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας Βασίλη Βαρελά


 

Απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας Βασίλη Βαρελά, στο λιβελογράφημα, του δημάρχου Ερέτριας Βασίλη Βελέντζα που απέστειλε με μορφή δελτίου τύπου με ημερομηνία 29-3-2013 στα Μ.Μ.Ε


Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς ανθρώπους, να ρίχνεις ευθύνες σε τρίτους και να μην κάνεις την αυτοκριτική σου μπας και σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Με λυπεί το γεγονός ότι μία πολύ σοβαρή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στο Λύκειο της Ερέτριας επισκιάστηκε από την αλαζονεία του δημάρχου Βασίλη Βελέντζα, ο οποίος αντί να μιλήσει επί της ουσίας για τα θέματα που είχε κληθεί να ενημερώσει (παραλία Ερέτριας -Νησί Ονείρων) αρκέστηκε στο να κατηγορεί τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόνο εκείνος ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου.

Μάλιστα, φοβούμενος μη χάσει την εξουσία δεν μας επέτρεψε να κάτσουμε δίπλα του στην αρχή, ενώ λίγο αργότερα απειλούσε να αποχωρήσει από την αίθουσα γιατί επιμόνως ζητούσε το λόγο διακόπτοντας με προκειμένου να κερδίσει για ακόμη μία φορά τα φώτα της δημοσιότητας που φαίνεται μάλιστα ότι τον τύφλωσαν στη συνέχεια.
Η παράσταση του δημάρχου είχε αίσιο τέλος, με την «πανηγυρική» αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα μας, η οποία και επισφραγίστηκε με το δελτίο τύπου που έστειλε στις 1:13 το ίδιο βράδυ στα Μ.Μ.Ε στο οποίο ανέφερε: «Η ΕΡΕΤΡΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ… Στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας, που αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για ολόκληρη την Εύβοια προχωρά ο Δήμος Ερέτριας, παρά την «εγκληματική» για τον τόπο αδράνεια που επιδεικνύει προκλητικά το Λιμενικό Ταμείο Ερέτριας…..»
Ο δήμαρχος που λίγη ώρα πριν, υποκρινόταν μπροστά στους δημότες για την δήθεν καλή σχέση που θέλει να έχει με το Λ.Τ και μάλιστα ο ίδιος έλεγε πως η πόρτα του είναι ανοιχτή για να συζητήσει και να προχωρήσει το έργο. Το θέατρο του παραλόγου με θεατές τους πολίτες της Ερέτριας που αγωνιούν για όσα γίνονται στον τόπο τους και δεν μπορούν μετά από τέτοιου είδους συμπεριφορές να εμπιστεύονται το δήμαρχο στα όσα λέει και στα όσα υπόσχεται ότι θα κάνει!
Και φυσικά αν και «βομβαρδίζει» καθημερινά με δελτία τύπου από το Δήμο, δεν ενημέρωσε για το λόγο που το λιμενικό ταμείο δεν προχώρησε στην «παραχώρηση» του χώρου της παραλιακής ζώνης. Για ποια «εγκληματική» για τον τόπο αδράνεια που επιδεικνύει προκλητικά το Λιμενικό Ταμείο Ερέτριας κάνετε λόγο δήμαρχε, όταν εσείς μέσω του μελετητή σας ήσαστε αυτός που δίχασε τις σχέσεις Λ.Τ – δήμου;
Δε δίστασε να πει και ψέματα ο κ. Βελέντζας, μπροστά σε δεκάδες πολίτες! Ότι δήθεν έχει μιλήσει με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και μπορεί να γίνει παραχώρηση αν το Λιμενικό Ταμείο το θέλει. Μάλιστα μας προέτρεψε να επισκεφτούμε το ΥΕΝ και να ενημερωθούμε επί της διαδικασίας….
Δηλαδή μπορούσαμε κ. Βελέντζα και δεν το κάναμε μέχρι τώρα, αυτό λέτε στο λιβελογράφημα που στείλατε στα ΜΜΕ υπό μορφή δελτίου τύπου! Αποκρύψατε από τον κόσμο ότι ο δικός σας μελετητής ήταν η αιτία να μην συνεργαστούμε μετά από όσα ο ίδιος δηλώνατε λίγους μήνες πριν για την παραλία της Ερέτριας, στην παρουσίαση που κάναμε από κοινού στο Ειρηνοδικείο της Ερέτριας.
Σας διαψεύδουν τα γεγονότα, δήμαρχε! Εμείς ελπίζοντας στην αγαστή συνεργασία δήμου-Λ.Τ στην επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες ημέρες στις 2-4-2013, στο ΥΕΝ ζητήσαμε να είναι παρόν και ο δήμος ο οποίος έστειλε 2 μηχανικούς που ήταν αυτήκοοι όταν ο αρμόδιος μας ενημέρωνε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να γίνει παραχώρηση και πρέπει να συνεχίσουμε με προγραμματική σύμβαση μεταξύ μας μόνο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Πώς το Λιμενικό Ταμείο θα μπορούσε να είναι αντίθετο σε οποιοδήποτε έργο θα ωφελούσε την περιοχή;
Αναλογιστείτε επιτέλους κ. Βελέντζα τις ευθύνες σας, σεβαστείτε τις ψήφους των ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν το δήμο και σταματήστε να κάνετε μικροπολιτική παίζοντας με τις τύχες των δημοτών και της περιοχής γενικότερα. Η συμπεριφορά σας είναι το λιγότερο ανάρμοστη! Αλήθεια, σε μία τοπική κοινωνία μπορούν να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς;
Ο διακαής πόθος σας για την ίδρυση δημοτικού λιμενικού ταμείου (και η εν μία νυκτί αποκαθήλωση του) στην Ερέτρια που είχε ως απώτερο σκοπό τα χρήματα του Λ.Τ να περάσουν στα χέρια σας και η σιγουριά με την οποία το υπερασπιζόσαστε τότε και το βεβαιώνατε μάλιστα στην τοπική κοινωνία, τι έγινε; Για ακόμη μία φορά εκτεθήκατε!
Την ώρα που το Λ.Τ τα διαθέτει σε έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών της Ερέτριας. Αλήθεια, η εικόνα που εσείς προκαλέσατε στην παραλία με την κόντρα που ανοίξατε με τους επιχειρηματίες αποκαλώντας τα κιόσκια στην παραλία, «παράγκες», σας ικανοποιεί;
Στο δελτίο τύπου σας κ. Βελέντζα κάνετε λόγο για ανυπαρξία έργου από πλευράς του Λ.Τ στην παραλία της Ερέτριας. Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση δεν φροντίσατε ή δεν θελήσατε να ενημερωθείτε για τις μελέτες που αφορούν σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς του Λ.Τ. Ερέτριας.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά από αυτά που είναι α) η δημοπράτηση της συνέχισης της επισκευής της ράμπας λιμένος Ερέτριας προϋπολογισμού 250.000€ β) προς έγκριση βρίσκεται η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για το έργο «κρηπίδωση τμήματος της παραλίας και επέκταση του μόλου», προϋπολογισμού 1.800.000€, έργο που αναμένεται να υποβληθεί φάκελος για το ΕΣΠΑ και γ) ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα στην παραλία της Ερέτριας το έργο που αφορά στην επισκευή του πεζόδρομου και της διαμόρφωσης του χώρου δικαιοδοσίας Λ.Τ. και δ)είναι στο χέρι σας η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης καθ υπόδειξη του ΥΕΝ μεταξύ Λ.Τ και δήμο Ερέτριας για το έργο που αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας.
Τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η προεκλογική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Μέχρι τότε έχετε αρκετό καιρό να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με την τοπική κοινωνία η οποία θα σας κρίνει. Εμείς αποδεικνύουμε εμπράκτως καθημερινά ότι αυτά που λέμε τα πράττουμε. Ασχοληθείτε με τα του οίκου σας και μη μπαίνετε σε άλλα χωράφια στα οποία δεν έχετε καμία δικαιοδοσία και μόνο αναβρασμό και προβλήματα δημιουργείτε.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Λ.Τ Ερέτριας
Βασίλης Βαρελάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.