Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τηλεέλεγχος – Τηλεχειρισμός Ερέτριας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ένα νέο έργο εκσυγχρονισμού, τηλεμετρίας και αυτοματισμού των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας, συνολικού προϋπολογισμού 2.361.600,00 €.
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά μία νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013» του έργου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός, τηλεμετρία και αυτοματισμός των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας», συνολικού προϋπολογισμού 2.361.600,00 €.
Αναλυτικότερα, στα πλαίσια του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η σχεδίαση, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου τύπου SCADA (supervisory control and data acquisition) για την παρακολούθηση του αστικού και περί-αστικού ιστού του Δήμου Ερέτριας.
 
Στόχος του έργου είναι η υλοποίηση και εγκατάσταση ενός αυτόματου συστήματος παρακολούθησης και τηλε-ελέγχου υδραυλικών εγκαταστάσεων, που θα προσφέρει δυνατότητες εγκαίρου εντοπισμού διαρροών, μέσα από τηλεματική παρακολούθηση και έλεγχο των υδάτινων πόρων, των μηχανημάτων άντλησης και των δεξαμενών αποθήκευσης των αντλιοστασίων καθώς και επιλεγμένων σημείων του δικτύου διανομής.
Επιπλέον, στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου σε Σύστημα Κεντρικής Διαχείρισης, στο οποίο θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία από τις τοπικές εγκαταστάσεις και πραγματοποιείται η συνολική επεξεργασία τους, με σκοπό την άμεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, τη διαχείριση του συστήματος υπό καθεστώς λειψυδρίας, την ανάλυση δεδομένων για διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης κλπ.
Για την τηλεμετρική παρακολούθηση και τις ανάλογες ενέργειες – εντολές προς τους τοπικούς σταθμούς, θα εγκατασταθεί ασυρματικό δίκτυο, το οποίο και θα διασύνδεει τα επιμέρους σημεία ενδιαφέροντος των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΕ.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 2.361.600,00 €, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ακόμη σημαντικό έργο, το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό, την τηλεμετρία και τον αυτοματισμό των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας», ενώ τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση των προτάσεων των Δήμων και εντάσσουμε έργα, με τα οποία στοχεύουμε στην σημαντική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και κατ’ επέκτασιν στην αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.