Κυριακή 28 Απριλίου 2013

"Πυραμίδα" στην Ερέτρια

Επενδυτικά προϊόντα με αποδόσεις-ρεκόρ, πολυτελή γραφεία στο Μανχάταν, μυθικά ποσά που διακινούνταν μέσω offshore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους και μπίζνες με τον... πρίγκιπα του Μπαχρέιν περιέγραφε για περισσότερα από πέντε χρόνια σε υποψήφιους επενδυτές Γάλλος "τραπεζίτης" που ζούσε στην Ερέτρια.
Ο Γάλλος... παρατραπεζίτης κατάφερε να αρπάξει τεράστια ποσά, "δαγκώνοντας" συνολικά περισσότερα από χίλια άτομα σε Ελλάδα και Γαλλία.

Η "επιχείρηση" του Γάλλου θέριεψε με τη μέθοδο της πυραμίδας, αφού ο ένας πελάτης έφερνε άλλους, ο πρώτος από αυτούς πληρωνόταν για αρχή και στη συνέχεια με διάφορες προφάσεις ο "τραπεζίτης" εξαφανιζόταν μαζί με τις σπουδαίες αποδόσεις που είχε υποσχεθεί.

Στη γαλλική δικαιοσύνη αλλά και στα δικαστήρια της Χαλκίδας έχουν κατατεθεί μαζικά αγωγές και μηνύσεις από θύματα του Γάλλου, της Ελληνίδας συζύγου του και ενός ακόμα ζευγαριού που συμμετείχε στο μεγάλο κόλπο, ενώ την ίδια ώρα το ΣΔΟΕ ξεκινά εκτεταμένη έρευνα, ώστε να αποκαλυφθούν τα έργα και οι μέρες του κυκλώματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.