Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σύσκεψη Σ.Τ.Ο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/4/2013
Σύσκεψη για την πρόληψη των κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και το συντονισμό δράσεων και έργων για την αντιπυρική περίοδο 2013, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Ερέτριας, το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2013, στο κτήριο της Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στην τοποθέτησή του ζήτησε να εστιάσουν Δήμος, Πυροσβεστική, Αστυνομία και πολίτες στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης εκδήλωσής τους.
Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα προληπτικού χαρακτήρα που κάνει ο Δήμος Ερέτριας. Εστίασε στον καθαρισμό ρεμάτων και ξερών χόρτων, στην τοποθέτηση και εφοδιασμό δεξαμενών με νερό σε όλη την έκταση του Δήμου από το Γέροντα μέχρι τη Σέττα, στη δημιουργία σχεδίου δράσης για τα οχήματα- μηχανήματα που είναι σε λειτουργία και στην επισκευή- μετατροπή άλλων.
Ο κ. Βελέντζας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραχωρήσει προς χρήση ο Δήμος Ερέτριας, το ένα Πυροσβεστικό Όχημά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας για την αντιπυρική περίοδο και για συμβάντα που θα προκύψουν στα όρια του Δήμου Ερέτριας, για την στελέχωση του οποίου η Π.Υ Χαλκίδας θα διαθέσει δύο πυροσβέστες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από το δήμαρχο Ερέτριας Β. Βελέντζα, ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας Δημήτριος Σιδέρης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερέτριας Χρ. Διονυσόπουλος, Δ. Σκαρλάς και Τρ. Σταματάκος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ευβοίας Κ. Τσιμπλής, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου Ε. Αργύρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Ραγιάς και Ν. Μεταξάς, ο προϊστάμενος του αυτοτελούς γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας κ. Δ. Σουγιουλτζής, ο υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ερέτριας κ. Αναστάσιος Αργύρης. Επίσης ήταν παρών εκπροσωπώντας του Εθελοντές Δασοπροστασίας ΕΔΔΑΚΟΔ ο κ. Γεώργιος Κοκονός, ενώ τη σύσκεψη παρακολούθησαν και μέλη του υπό σύσταση συλλόγου 4χ4 “ΦΕΤΕΣ”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.