Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας-Τα Φτερά του Έρωτα


Tην Παρασκευή, 24  Μαϊου 2013 η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κ. Κανάρης" θα προβάλλουν την ταινία ''Τα Φτερά του Έρωτα (Der Himmel Uber Berlin)''.

Πρόκειται για μια Γερμανό - Γαλλική ταινία του 1987 η οποια σκηνοθετήθηκε από τον  Wim Wenders.
Εμπνευσμένη από τις Eλεγείες του Nτουίνο του Pίλκε η ταινία είναι μια μοναδική κι αξεπέραστη ποιητική - κινηματογραφική ελεγεία που κατορθώνει να επανενώσει τον κόσμο του αισθητού και του υπεραισθητού. Οι άγγελοι ζουν σ' έναν ασπρόμαυρο, όπως τα όνειρα, και παράλληλο κόσμο με το δικό μας, όπου δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα χρώματα, τις γεύσεις, τις μυρωδιές, ούτε να ζήσουν τον έρωτα. Eκτός κι αν αποφασίσουν να απαρνηθούν την αθανασία τους και την πανταχού παρουσία τους. Η ταινία πήρε το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Kαννών 1987. 

Η προβολή θα γίνει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας  
Ώρα: 20:45 
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ! 


Υπόθεση 

Στο χωρισμένο από το τείχος Βερολίνο, άγγελοι περιπλανιούνται στους δρόμους, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων. Ένας από αυτούς ερωτεύεται μια ακροβάτισσα του τσίρκου. Τα αισθήματά του για αυτήν είναι τόσο έντονα που ζητά να χάσει το προνόμιο της αθανασίας και να γίνει θνητός. Επιλέγει να αφήσει την αθανασία και την αιωνιότητα και να "οξειδωθεί μες στη νοτιά των ανθρώπων", να σταματήσει να παρακολουθεί (με την ασπρόμαυρη ματιά του) τη ζωή και να τη ζήσει σαν άνθρωπος. Ο άγγελος Damiel (Bruno Ganz) θα "εκπέσει" με τη θέλησή του, στους περιορισμούς του χρόνου, στην αρρώστια, τον πόνο και στο θάνατο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αγγίζει, να αισθάνεται, να ζήσει τον έρωτά του για τη Marion (Solveig Dommartin), να νοιώσει όλα αυτά τα απλά και καθημεριν.
Ο Wim Wenders με υποβλητικό, άμεσο, αναβλύζοντα τρόπο, εξετάζει τις συνέπειες της ωρίμανσης, αυτής της διαδικασίας να μην είσαι πια αλλά να θέλεις να είσαι ακόμη παιδί. H ταινία δε θα μπορούσε να διεξαχθεί πουθενά άλλου, το Βερολίνο δεν είναι μόνο η ενσάρκωση και η καρδιά της Γερμανίας, αλλά επίσης ολόκληρου του κόσμου. Το φιλμ αφηγείται με θεολογικούς συμβολισμούς την διαδικασία της αυτοβελτίωσης, που αποτυπώνεται στους διαφορετικούς χαρακτήρες - ήρωες της αφήγησης. Κι από τούτη τη σκοπιά είναι μεγαλειώδες.

Σκηνοθεσία: Wim Wenders 
Σενάριο: Wim Wenders, Peter Handke 
Πρωταγωνιστούν:  Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander, Curt Bois 
Μουσική: Jürgen Knieper 
Παραγωγή: Γερμανική - Γαλλική 
Ρομαντική, δραματική ταινία του 1987 
Διάρκεια: 128'
Το trailer της ταινίας 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.