Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

O δήμαρχος Ερέτριας στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, παραβρέθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 o δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας.  Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η έγκριση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που έχει υιοθετήσει και  η Περιφέρεια, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή δύο νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), που θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα μονάδα της Θήβας.
Το σχέδιο προβλέπει επίσης την προμήθεια καφέ κάδων και τη δημιουργία κινητών μονάδων επεξεργασίας σε όλες τις διαχειριστικές ενότητες της Περιφέρειας για τη διαλογή στη πηγή και επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων.
Σε ότι αφορά τα έργα Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων προβλέπεται η επέκταση του ΧΥΤΑ Λαμίας & Χαλκίδας καθώς και η κατασκευή δύο νέων ΧΥΤΥ στην Φθιώτιδα και Φωκίδα. 2
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή επτά Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και μικρές μονάδες προδιαλογής- κομποστοποίησης σε Διαχειριστικές Ενότητες ή Δήμους.
Επίσης,  προβλέπεται η δημιουργία τριών κινητών Μονάδων Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (Μ.Α.Ε.Κ.Κ), σε Λαμία, Θήβα & Χαλκίδα και μια μικρότερη στη Σκύρο.
Οι απαιτούμενοι πόροι θα καλυφθούν από Δημόσια χρηματοδότηση και ειδικότερα από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας καθώς και από το ΥΠΕΚΑ.
Ήδη υπάρχουν ενταγμένα έργα στην Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας συνολικού ποσού 40,08 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠ.Ε.Κ.Α.
Το δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα συνόδεψε στη Λαμία και η δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Καραμπέτσου, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ του ΦοΔΣΑ.
Στοιχεία από: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Φο.Δ.Σ.Α) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.