Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Ερέτρια


Το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Ερέτρια στις 12-14 Ιουλίου.

Η ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανταποκρινόμενη θετικά στην πρωτοβουλία του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών διοργανώνει από κοινού με αυτό και την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Εύβοια με τίτλο «Ένα νησί μεταξύ δύο κόσμων: η αρχαιολογική έρευνα στην Εύβοια. Προϊστορικοί έως και Βυζαντινοί χρόνοι». Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Eretria Village Resort στην Ερέτρια από τις 12-14 Ιουλίου 2013.

Μέσα από το ερευνητικό έργο της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων που δραστηριοποιούνται στο νησί, αποκαλύπτεται η σημασία που η Εύβοια διαδραμάτισε σε όλες τις χρονικές περιόδους, από την προϊστορία έως τους νεώτερους χρόνους. Παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στοιχεία νησιωτικού και ηπειρωτικού χαρακτήρα, η Εύβοια ανέπτυξε διαφορετικές πολιτιστικές ενότητες ανάμεσα στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της, ενώ η κομβική της θέση στους θαλάσσιους δρόμους τη βοήθησε από πολύ νωρίς να καταστεί κέντρο ανταλλαγής όχι μόνο υλικών αγαθών αλλά και πολιτιστικών ιδεών.

Το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με επίκεντρο την Εύβοια φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα για την παρουσίαση των νέων ερευνητικών συμπερασμάτων, για την εκ νέου ανάγνωση παλαιότερων δεδομένων και εν γένει για την ανταλλαγή απόψεων στη βάση μίας νέας επιστημονικής συζήτησης για την Εύβοια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.