Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συναυλία από τη χορωδία «Αrs Nova Pitesti»


Όπερα και τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίου από τη δημοφιλή Ρουμάνικη χορωδία «Ars Nova Pitesti» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στην Πλατεία Ηρώου, την Κεντρική Πλατεία της Ερέτριας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας και ο αντιπρόεδρος της UNESCO – υπεύθυνος Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Σκαρλάς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Αντώνης Τσιριμώκος και η υπεύθυνη οικονομικών κ. Μαρία Παπαγγελή.
Ο κ. Μαρωνίτης μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί και για το ήθος του: «Να ξέρετε ότι αυτό το μοναδικό θέαμα που παρακολουθήσατε σήμερα είναι επιπέδου Μεγάρου Μουσικής και για να το παρακολουθήσει κάποιος θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 150 ευρώ. Και όμως ο Δήμος Ερέτριας το προσέφερε δωρεάν  σε όλους όσοι ήταν απόψε εδώ. Με το δήμαρχο κ. Βασίλη Βελέντζα συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο. Και εγώ σας υπόσχομαι ότι θα ξεκινήσω τις διαδικασίες προκειμένου η Ερέτρια να αποτελέσει το 18ο μνημείο της Ελλάδας που θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια πλήττεται από μία τραγική οικονομική κρίση με αρνητικές συνέπειες στην εικόνα της χώρας και βάλλεται από παντού. Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται μία επιθετική στρατηγική που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία είναι και το εθνικό μας πλεονέκτημα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρωνίτης.
O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «την περίοδο που ζούμε, όπου η οικονομική κρίση μας κρατά εγκλωβισμένους και μας καθιστά εσωστρεφείς, είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνονται στο Δήμο μας τόσο υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις για τις οποίες δεν επιβαρύνονται οικονομικά οι δημότες μας. Με συγκινεί το ότι οι συμπολίτες μας βγαίνουν από το σπίτι τους και έχοντας σημείο αναφοράς της εκδηλώσεις του Δήμου Ερέτριας, όχι μόνο ψυχαγωγούνται αλλά και αναπτύσσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί με τον κ. Μαρωνίτη, ξεκινάμε συνεργασία ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να έλθουν στο Δήμο Ερέτριας και παράλληλα εμείς να προβάλλουμε τον δικό μας πολιτισμό, που είναι από τα βάθη των αιώνων μέχρι και σήμερα, λαμπρός.» Επίσης, ο δήμαρχος Ερέτριας συνεχάρη προσωπικά τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Δαφνηφόρος Απόλλων» κ. Αντώνη Τσιριμώκο για την άρτια διοργάνωση των Εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013 του Δήμου Ερέτριας.
Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο δήμαρχος Ερέτριας, ο αντιπρόεδρος της UNESCO και οι επικεφαλείς της χορωδίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Η χορωδία «Ars Nova Pitesti», που έχει αποσπάσει διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ήλθε στο Δήμο Ερέτριας στο πλαίσιο προγράμματος της UNESCO που επιδιώκει την ανάδειξη του πολιτισμού και της συνεργασία των πολιτιστικών παραγόντων από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Την χορωδία διεύθυνε ο Τζόρτζε Γκομόνο και η σοπράνο Άντρα Μπίβολ Κόστα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.