Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Τραγούδια και χοροί από Ελλάδα & Ρουμανία

 
Ένα ιδιαίτερο «πάντρεμα» με χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Ερέτριας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία Αμαρύνθου.Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία Αμαρύνθου παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί χοροί της Ρουμανίας από τα συγκροτήματα «Floare De Colt C.Lung Moldovenesc» υπό τον καθηγητή Liviu Bosneag και «Doruletul Mioveni» υπό την καθηγήτρια Μaria Comanoiu καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία «Corala Academica Bucovina», υπό τον μαέστρο Emil Forfota. Επίσης, τραγούδια ερμήνευσε η χορωδία Ψαχνών «Η Έκφραση» και χορούς ο χορευτικός σύλλογος «Χ’οροβίαι» από τις Ροβιές Ευβοίας.

Τα ρουμάνικα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα ήλθαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προγράμματος της UNESCO που επιδιώκει την ανάδειξη του πολιτιστικού χώρου, ο οποίος είναι κοινός για τους ευρωπαίους. Βασίζεται επίσης, στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά, μέσω της ανάπτυξης συνεργατικών δραστηριοτήτων μεταξύ πολιτιστικών παραγόντων από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με σκοπό να ενθαρρύνει τη δημιουργία ευρωπαϊκής ιθαγένειας.

Ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν στόχο όχι μόνο την ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου αλλά και την ενίσχυση της διακρατικής κυκλοφορίας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο πρόγραμμα της UNESCO εντάσσεται και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας, την πλατεία Ηρώου, όπου η δημοφιλής Ρουμάνικη χορωδία «Ars Nova Pitesti» θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια και όπερα.
Δείτε περισσότερα


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.