Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σιγά μην φοβηθούμε για ένα καραχαριάκι

Ένοικος ξενοδοχείου της Ερέτριας ψάρεψε ένα μικρό καρχαρία το Σάββατο 10 Αυγούστου.  Η ψαριά του ερασιτέχνη ψαρά μπορεί να ήταν ακίνδυνη, αλλά άνοιξε ένα κύκλο συζήτησης σχετικά με την ασφάλεια των νερών του Ευβοϊκού.
Όσοι ζούμε χρόνια στην Εύβοια, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού έχουμε την πεποίθηση ότι στον Ευβοϊκό κόλπο δεν υπάρχουν επικίνδυνα ψάρια και όσο να ΄ναι αυτό το καρχαριάκι μας βάζει σε υποψίες.


Το συγκεκριμένο ψάρι ήταν μικρό και ακίνδυνο, αλλά τι θα γίνει αν αριβάρει ο ...μπαμπάς του ή ο θείος του και βρεθούμε ξαφνικά στα ...σαγόνια του καρχαρία, χωρίς να το καταλάβουμε.
Αντιμετωπίζουμε βεβαίως με χιούμορ την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς...Οι Χαλκιδέες πάντως, που ερωτήθηκαν από το egnomi.gr αν φοβούνται τα επικίνδυνα ψάρια αποδείχτηκαν ατρόμητες.
Διαβάστε τι μας δήλωσαν σχετικά με την πιθανότητα να βρεθούν ... σκυλόψαρα στις θάλασσες της Εύβοιας.


Η Μαρία Παπαδημητρίου δηλώνει ότι δεν φοβάται καθόλου και τονίζει: " Αυτό μας έλειπε να σταματήσουμε τα μπάνια το καλοκαίρι επειδή υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιος καρχαρίας. Κίνδυνοι υπάρχουν παντού και φυσικά στη θάλασσα, αλλά εγώ δεν φοβάμαι."


Με πατέρα ψαρά η Αντωνία Τάρλα γνωρίζει ότι: " Η εμφάνιση επικίνδυνων ψαριών στον Ευβοϊκό κόλπο είναι σπάνιο φαινόμενο. Προσωπικά δεν φοβάμαι και κολυμπάω στη θάλασσα, χωρίς να σκέφτομαι καθόλου την πιθανότητα να υπάρχει κάποιο επικίνδυνο ψάρι."


Η Δήμητρα Τσουπεή φοβάται περισσότερο τα κύματα, παρά τους καρχαρίες και μας εξηγεί γιατί: " Όταν ήμουν τριών χρόνων με παρέσυρε ένα κύμα και κόντεψα να πνιγώ. Από τότε νιώθω ένα φόβο για τη θάλασσα, αλλά όχι για τα ψάρια, μόνο για τα μεγάλα κύματα."


Η Ευγενία-Κατερίνα Χρυσάνθη ήταν η μοναδική που δήλωσε ότι διατηρεί ένα μικρό φόβο. Συγκεκριμένα μας είπε: " Απόλυτα ασφαλής δεν αισθάνομαι στη θάλασσα γιατί 'έχουνε ακούσει πολλά να συμβαίνουν, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο από το να ευχόμαστε να μη συμβεί σε μας το ...συναπάντημα με καρχαρία."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.