Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Την ένταξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αμαρύνθου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα προωθεί ο Δήμος Ερέτριας


Την ένταξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αμάρυνθο, σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα προωθεί ο Δήμος Ερέτριας.
Το έργο είναι ώριμο και η μελέτη για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το κτήριο έχει δύο ορόφους και υπόγειο, σχεδιάστηκε με βιοκλιματικά κριτήρια  και είναι ενεργειακής κατηγορίας Α+.   Αυτό που υπολειπόταν ήταν η εξεύρεση κονδυλίων για την κάλυψη της δαπάνης ανέγερσης του τόσο σημαντικού αυτού έργου. Στις αρχές Αυγούστου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης σε επιστολή του ζητούσε από τους Δήμους να υποβάλλουν ώριμες μελέτες αναπτυξιακών έργων, που έχουν τη δυνατότητα άμεσης δημοπράτησης, για την ένταξή τους  σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης.
Ένα από τα έργα που πληρούσε όλα τα χαρακτηριστικά ήταν ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αμαρύνθου. Πρόκειται για έργο που  θα ωφελήσει τα μέγιστα την τοπική κοινωνία καθώς θα συμβάλει καταλυτικά στην στήριξη πολλών οικογενειών την περίοδο της παρατεταμένης κρίσης που διανύουμε και θα ενισχύσει την απασχόληση στο Δήμο Ερέτριας. (Το προοπτικό σχέδιο του Βρεφονηπιακού Σταθμού σας επισυνάπτεται σε μορφή jpeg).
Την πρόταση υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας που συνεδρίασε στις 28 Αυγούστου.
 Κατά την ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε επίσης το «πράσινο φως» για τη  δημιουργία  υδατοδρομίου στον Δήμο Ερέτριας και εξουσιοδότησε το δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.