Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πετάει το "μπαλάκι" στις Περιφέρειες για την μεταφορά των μαθητών


Στους Περιφερειάρχες πετάει το "μπαλάκι" για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, αφού σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η μεταφορά των μαθητών αποτελεί αρμοδιότητα των Περιφερειών, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τους ΚΑΠ των Δήμων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού έχει ως εξής:
"Η μεταφορά των μαθητών συνδέεται με την εκπαιδευτική διαδικασία και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο μας αγγίζουν όλους. Ωστόσο, δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Tο Υπουργείο δεν είναι αυτό που διαθέτει τις σχετικές πιστώσεις, δεν υλοποιεί και δεν ελέγχει τη διαδικασία, η οποία, μετά τον Καλλικράτη, ανήκει στους ΟΤΑ, κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν και οι βουλευτές για να απευθύνουν σωστά τις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου στο αρμόδιο υπουργείο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 24001/2013, «οι Περιφέρειες  μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων» με δαπάνη που για το τρέχον έτος θα καλυφθεί με μεταφορά πόρων από τους ΚΑΠ των Δήμων στις Περιφέρειες και η οποία είναι  55.000.000 ευρώ περίπου. "

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.