Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εξοπλίστηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ερέτριας

Παραλήφθηκε από το Δήμο εξοπλισμός αξίας 400.000 ευρώ.

Δύο καινούργιους κινητούς σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων καθώς και ένα καινούργιο ρυμουλκό προμηθεύθηκε ο Δήμος Ερέτριας, μέρος του εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που δημιουργείται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αμάρυνθο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο κινητοί σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων είμαι ημιρυμουλκούμενοι και έχουν σύστημα συμπίεσης χωρητικότητας περίπου 60κμ. Ο εξοπλισμός κόστισε 400.980 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) και η παραλαβή του έγινε πριν από λίγες μέρες από το Δήμο Ερέτριας.
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), είναι ένα σημαντικό έργο που θα  αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Ερέτριας.
Με τη δημιουργία του νέου ΣΜΑ αναμένεται να εξοικονομηθούν χρήματα καθώς θα μειωθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων προς το ΧΥΤΑ. Επίσης,  θα εξοικονομηθούν ώρες εργασίας των υπαλλήλων οι οποίοι θα ασχολούνται σε άλλους τομείς της καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αμαρύνθου δεν θα λειτουργεί χώρος απόθεσης σκουπιδιών. Η συμπίεση των απορριμμάτων θα γίνεται μέσα στις δύο κιβωτάμαξες οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρονται με το ρυμουλκό στον ΧΥΤΑ Χαλκίδος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.