Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Θέλουν να ξαναβάλουν "μπροστά" το φράγμα! Φωτογραφίες



Στη Δάφνη, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ο Κώστας Μαρκόπουλος ενημέρωσε κατοίκους της περιοχής, για την προσπάθεια του και όσα έχει επιτύχει  έως τώρα ώστε να επανεκκινηθεί το έργο του φράγματος Σέττα – Μανίκια. 
 
Το έργο είναι μεγίστης σημασίας αναπτυξιακό έργο για την περιοχή της κεντρικής Εύβοιας, αφού με την ολοκλήρωση του θα επιτευχθεί η ύδρευση 78 οικισμών, θα υπάρχει δυνατότητα άδρευσης εκτάσεων για αγροτική εκμετάλλευση αλλά και θα υπάρξει προοπτική τουριστικής ανάπτυξης πλησίον του φράγματος.
 
Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει το 1999 και οι εργασίες σταμάτησαν τέλη του 2005. Το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής εγκρίθηκε στις 23-01-2013. 
 
Μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί περίπου 15.000.000 ευρώ, για ένα έργο που έχει μείνει ημιτελές και καταστρέφεται όσο δεν προχωρά η ολοκλήρωση κατασκευής του και η χρήση του. Για να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν και τα τρία τμήματα του έργου, δηλαδή η κατασκευή του φράγματος, οι εγκαταστάσεις διυλίσεως του νερού καθώς και η κατασκευή του δικτύου διανομής του νερού στους οικισμούς, χρειάζονται ακόμα περίπου 60 εκατ. Ευρώ.
 
Μετά την ανακίνηση του θέματος από τον βουλευτή, εστάλη αίτημα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προς το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων για την ολοκλήρωση του φράγματος, έγιναν συσκέψεις και συνεννοήσεις στελεχών της Περιφέρειας με στελέχη του Υπουργείου και εντέλει συνάντηση του Κώστα Μαρκόπουλου με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών, ο χαρακτηρισμός του έργου ως  «μεγάλο και σύνθετο ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου», η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα JASPERS ώστε με τεχνική υποστήριξη της Ε.Ε. να επιτευχθεί η άρτια προετοιμασία του φακέλου του έργου, και τέλος η χρηματοδότηση του έργου από το νέο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της Ε.Ε. 2014-2020. Αυτές τις μέρες αποστέλλονται όλες οι μελέτες και τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο, το οποίο θα αναλάβει προϊσταμένη αρχή του έργου και τις πρώτες μέρες του 2014 θα υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης του δικτύου ύδρευσης. 
Ο Κώστας Μαρκόπουλος αφού απάντησε σε ερωτήσεις και συζήτησε διάφορα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους τους υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθεί την πορεία του έργου και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να δώσει πνοή ανάπτυξης στην κεντρική Εύβοια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.