Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κραυγή Ελευθερίας

Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κ. Κανάρης" θα προβάλλουν την ταινία "Κραυγή Ελευθερίαςτου Richard Attenborough.
 
Βιογραφική, Ιστορική, Πολιτικό Δράμα Έγχρωμη | 157' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Πρόκειται για μια πολιτική ταινία, σχετική με την κατάσταση στη Νότια Αφρική, πριν από την πτώση του απαρτχάιντΗ αληθινή ιστορία της φιλίας του προοδευτικού δημοσιογράφου Donald Woods με το μαύρο ηγέτη Steve Biko, που δολοφονήθηκε το 1975 από το ρατσιστικό καθεστώς της Ν. Αφρικής.  Η ταινία κέρδισε αρκετά βραβεία.

Η προβολή θα γίνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κ. Κανάρης"  (έναντι Ι.Ν. Παραβουνιώτισσας)
Ώρα: 20:45 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!


Υπόθεση

Ο Donald Woods (Kevin Kline) είναι ο αρχισυντάκτης της δημοκρατικής εφημερίδας Daily Dispatch στην χώρα του Απαρτχάιντ. Έχει γράψει αρκετά επικριτικά editorial για την δράση του Steve Biko (Denzel Washington), του έγχρωμου αγωνιστή για τα δικαιώματα των ιθαγενών. Όταν, όμως, τον συναντά από κοντά, αποκτά διαφορετική άποψη και την ίδια στιγμή, γίνεται στόχος παρακολούθησης από την αστυνομία. Όταν ο Biko δολοφονείται, ο Woods γράφει ένα βιβλίο πάνω στη ζωή του. Ο μόνος, όμως, τρόπος για να μπορέσει το βιβλίο να δει τα φώτα της εκτύπωσης είναι να βγει παράνομα ο συγγραφέας από τη χώρα. 
Ο Denzel Washington σε έναν ακόμη πολιτικό ρόλο (Μάλκομ Χ, Ρούμπιν «Χάρικεϊν» Κάρτερ κ.ά.), προτάθηκε για Οσκαρ Β' ανδρικού ρόλου.

Βραβεία

BAFTA Awards (1988)
Καλύτερο ήχο, Jonathan Bates, Simon Kaye, Gerry Humphreys 
Βραβείο, Richard Attenborough 
Image Awards (1988)
Καλύτερος ηθοποιός, Denzel Washington 
Top 10 Ταινιών
Βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αφίσα

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.