Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ερέτρια


Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου και του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλειου Βελέντζα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Ερέτριας.

Η ελαφρά βροχόπτωση στην Ερέτρια και στην Αμάρυνθο, δεν στάθηκε εμπόδιο ούτε για τους δεκάδες νέους που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό αλλά ούτε και για τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες που παρακολούθησαν τον Αγιασμό των Υδάτων, στις δύο παραθαλάσσιες πόλεις του Δήμου μας.

Στην Ερέτρια το ferry boat «Αίολος» είχε δέσει κάβο από το πρωί στο λιμάνι και άνοιξε την πόρτα του να για δεχθεί τους επισκέπτες που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό των Υδάτων από θαλάσσης. Στη γραφική Αμάρυνθο δεκάδες καΐκια είχαν ρίξει άγκυρα κοντά στην παραλία και «σφύριζαν» χαρούμενα με την κόρνα τους μόλις ο ιερέας έριξε το Σταυρό στη θάλασσα.

Δεινοί κολυμβητές οι δύο νέοι στην Ερέτρια και στην Αμάρυνθο που κατάφεραν να πιάσουν το Σταυρό απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και τις ευχές του κόσμου καθώς και την ευλογία των ιερέων. Μάλιστα όπως επιτάσσει το έθιμο των Θεοφανείων, οι ιερείς του Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο τους προσέφεραν ως ευλογία από ένα χρυσό σταυρό. Τις ευχές του έδωσε και ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας.

Το παρόν τους στον Αγιασμό των Υδάτων στην Ερέτρια και την Αμάρυνθο έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν. Φατούσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Β.Οικονόμου – Συρμακέζη, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερέτριας κ.Χ.Διονυσόπουλος και κ. Δ.Σκαρλάς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ο Δαφνηφόρος Απόλλων» κ. Α.Τσιριμώκος η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Α.Αλημπατέ και σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.