Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Από τις 5 Οκτώβρη έως 15 Δεκέμβρη οι εργασίες στη Γέφυρα του Ευρίπου

 
Η γενική επισκευή της Γέφυρας στο Στενό του Ευρίπου θα πραγματοποιηθεί από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στην εκπομπή «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Θανάσης Τσέργας.

Ο κ. Τσέργας επεσήμανε την ανάγκη συντήρησης των ηλεκτρουδραυλικών μηχανισμών και το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης του ανοίγματος και κλεισίματος.
 
Προκειμένου να μειωθεί κατά το ήμισυ ο χρόνος ανοίγματος και κλεισίματος αυτής. «Με τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει αυτή την ώρα η Γέφυρα θέλει 20 λεπτά να ανοίξει και άλλο τόσο χρόνο να κλείσει. Αυτός ο χρόνος μετά την επισκευή θα μειωθεί κατά το ήμισυ».  Αν και ακροβατώντας όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσέργας πέρασε ένα καλοκαίρι ως προς το άνοιγμα και το κλείσιμο της Γέφυρας επιλέχθηκε αυτή η χρονική στιγμή να γίνουν οι εργασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν.
 
Σε ότι αφορά στο κομμάτι της διέλευσης των πεζών αυτή θα γίνεται από μία πεζογέφυρα που είναι ήδη έτοιμη για να στηθεί ενώ σε ότι αφορά τα δίκυκλα θα είναι σε θέση να γνωρίζουν όταν θα γίνει η δοκιμή πάνω στην πεζογέφυρα αν θα είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο.
 
Τα πλοία για τις επόμενες 65 μέρες δεν θα χρησιμοποιούν το στενό του Ευρίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.