Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητοποιήσεις σε Ωρωπό και Ερέτρια για την πορθμειακή γραμμή

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια σύσκεψη μαζικών κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων. Τις επόμενες μέρες θα καθορισθεί η ημερομηνία για την μετάβαση των κατοίκων και την πραγματοποίηση μαζικού διαβήματος στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι και οι φορείς του Ωρωπού και της Ερέτριας με στόχο να μην κλείσει η πορθμειακή γραμμή Ωρωπού-Ερέτριας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια σύσκεψη μαζικών κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογεώργος.
Με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι οι πλοιοκτήτες αποφάσισαν να αποσύρουν τα πλοία τους στις 31/10/2014 από την πορθμειακή γραμμή με πρόφαση ότι τα ζημιογόνα αποτελέσματα της περσινής χρήσης τους επιβάλλουν να αποδρομολογήσουν τα πλοία στο τέλος του Οκτώβρη 2014 για την χειμερινή περίοδο (Νοέμβρης 2014-Μάρτης 2015), επειδή επιχειρηματικά το διάστημα αυτό παρουσιάζει ζημιές.
Μιλώντας ο Α.Νταλακογεώργος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή δεν μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της έστω και για μέρα χωρίς να υπάρχει επεξεργασμένη λύση εναλλακτικής μεταφοράς. Τις επόμενες μέρες θα καθορισθεί η ημερομηνία για την μετάβαση των κατοίκων και την πραγματοποίηση μαζικού διαβήματος στο υπουργείο Ναυτιλίας.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.