Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κατανάλωση του δήμου Ερέτριας σε πετρέλαιο κίνησης


Στη δημοσιότητα δίνει ο Βασίλης Βελέντζας την εικόνα κατανάλωσης καυσίμων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, Αμαρυνθίων και Ερέτριας για τα έτη 2008 έως 2010, και του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας, από το 2011 έως και σήμερα.
Η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, σίγουρα είναι από τις πιο δύσκολες υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής. Γίνεται όμως εφιάλτης όταν οι αιρετοί που αναλαμβάνουν δεν γνωρίζουν ούτε τη λειτουργία αλλά ούτε και τις δομές του Δήμου που καλούνται να διαχειριστούν.

Είδα πρόσφατα στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν, σημειώματα δημοτικού συμβούλου και νυν αντιδημάρχου, με διάφορα ερωτήματα για τη λειτουργία του δήμου και σχόλια ότι δήθεν δεν ενημέρωσα τη νέα δημοτική αρχή για την κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης, την κατάσταση των οχημάτων και άλλα διάφορα. Κατά την παράδοση-παραλαβή του Δήμου Ερέτριας, έδωσα αναλυτικά στοιχεία για τα οικονομικά, για τα οχήματα, για τα καύσιμα που καταναλώθηκαν, για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, για το προσωπικό και ενημέρωσα αναλυτικά την νέα δήμαρχο κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

Ο Δήμος Ερέτριας, έχει στη διάθεσή του ένα μεγάλο κεφάλαιο, το προσωπικό του, που εργάζεται με φιλότιμο για την εξυπηρέτηση των δημοτών και διαθέτει στοιχεία για την εικόνα των υπηρεσιών και την λειτουργία τους. Μία ερώτηση στην οικονομική ή την τεχνική υπηρεσία θα έλυνε τις όποιες απορίες των ενδιαφερομένων. Άλλωστε αιρετοί και υπάλληλοι εργάζονται, όλοι, προς όφελος των δημοτών. Οι δε αιρετοί οφείλουν να καλλιεργήσουν πνεύμα αγαστής συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους υπαλλήλους, για να λύνουν τα προβλήματα των δημοτών μας.


Δίνω στη δημοσιότητα την εικόνα κατανάλωσης καυσίμων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, Αμαρυνθίων και Ερέτριας για τα έτη 2008 έως 2010, και του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας, από το 2011 έως και σήμερα. Ο Καλλικρατικός Δήμος Ερέτριας, τα τρία τελευταία χρόνια (υπερδιπλάσιος σε έκταση και πληθυσμό), είχε μικρότερη κατανάλωση σε καύσιμα από ότι ο Καποδιστριακός Δήμος Ερέτριας (που περιλάμβανε μόνο την Ερέτρια), τα αντίστοιχα τρία τελευταία χρόνια της λειτουργίας του. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.
Βασίλειος Βελέντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.