Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη της Δημαρχου Ερέτριας στον αρχ. χώρο που εκτιμάται οτι βρίσκεται ο Ναός της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος


Η δήμαρχος Ερέτριας Κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ  μαζί με συνεργάτες της πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο “παλαιοχώρια” οπου και ξεναγήθηκε απο τον υπεύθυνο της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής. Στην περιοχή υπάρχει έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και εκτελούνται εντατικές ανασκαφικές εργασίες.
Μπορεί τα βλέμματα όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στην Αμφίπολη όμως και στην Αμάρυνθο μέρα με την μέρα οι ενδείξεις για μια ακόμα μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη αυξάνονται. Οι εργασίες των αρχαιολόγων έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό καθώς έχουν ανασκάψει ήδη το βυζαντινό, ρωμαϊκό και αλεξανδρινό στρώμα και πλέον προσεγγίζουν το αρχαϊκό.
Με βάση τα μέχρι τώρα ευρήματα οι Ελβετοί αρχαιολόγοι καταλήγουν στο συμπέρασμα οτι είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν σύντομα μπροστά στον ναό της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος . 
Πρόκειται ασφαλώς για μια τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη η οποία μπορεί να αναβαθμίσει το πολιτιστικό και αρχαιολογικό status της περιοχής, γιαυτό και αναμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία και ενδιαφέρον τις επόμενες ανακαλύψεις.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.