Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-Γιορτή απο τους μαθητές στη Σέττα για την 28η Οκτωβρίου.


Σήμερα ζήσαμε μια συγκινητική εμπειρία! Από το πρωί όλοι , μαθητές και Καθηγητές , μαζευτήκαμε γεμάτοι ανυπομονησία για να ανεβούμε με το λεωφορείο στο όμορφο χωριό του Δήμου μας, στη Σέττα. Μαζί μας ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παρασκευάς.

Ανεβαίνοντας θαυμάσαμε την υπέροχη φύση με τα φθινοπωρινά της χρώματα και λόγω του χαμηλού βαρομετρικού σχεδόν πετάξαμε πάνω από τα σύννεφα.Φθάσαμε στην εκκλησία του χωριού, την Αγία Παρασκευή, η οποία ήταν κατάμεστη από κατοίκους από την Άνω και την Κάτω Σέττα. Παρακολουθήσαμε με σεβασμό τη Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε με πολλή κατάνυξη αλλά και ιδιαίτερη γλυκύτητα ο πατήρ Δημήτριος Αργύρης, Στην Ακολουθία παρέστησαν πολλοί εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τη Δήμαρχο κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ , την οποία πλαισίωναν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αργύρης Καραβάς και Γιάννης Λάμπρου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης κ. Σπύρος Σταματούκος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Φουσέκα και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σέττας κ.Γιώργος Κοκκάλας.Επίσης ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Χαράλαμπος Αλέξης και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.
Ο πατήρ Δημήτριος κάλεσε όλους τους μαθητές να κοινωνήσουν και αυτοί ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμά του.


Ακολούθησε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής κ. Μιχάλης Τσιάκκιρος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαριστίες προς τη Δημοτική αρχή για την ωραία πρωτοβουλία τους να πραγματοποιηθεί η Σχολική μας γιορτή στη γραφική Σέττα.

Η Δήμαρχος με την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικός μίλησε συγκινημένη και ευχαρίστησε τους μαθητές για την παρουσία τους εκεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας στον λόγο του ανέφερε ότι τελευταία φορά που η εκκλησία ήταν γεμάτη με μαθητές ήταν πριν 40 σχεδόν χρόνια, γιατί δυστυχώς το ρεύμα της αστυφιλίας ερήμωσε την ελληνική ύπαιθρο και μαζί και την όμορφη Σέττα.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων, απονομή αριστείων- βραβείων και τραγούδια επετειακά από τη χορωδία του Σχολείου μας. Υπεύθυνος της σχολικής εορτής ήταν ο Μαθηματικός του Γυμνασίου μας, κ. Γιώργος Αλαφάκης τον οποίον συγχαίρουμε για την ωραία διοργάνωση.Ο χώρος της εκκλησίας γέμισε από μελωδικές παιδικές φωνές που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση τελείωσε με κατάθεση στεφανιών από το Σχολείο και τη Δημοτική Αρχή στο Ηρώο του χωριού. Δυστυχώς λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης ματαιώθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση των μαθητών.
Στη συνέχεια μετά από ένα κέρασμα του Δήμου με το καθιερωμένο λουκούμι, συνοδευόμενο από πορτοκαλάδες και νερά κατευθυνθήκαμε στην ταβέρνα “Έλατος” του κ. Αργύρη όπου δεχτήκαμε όλοι το κέρασμα από τον πατέρα Δημήτριο Αργύρη με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής. Μερικοί μαθητές επέλεξαν να επισκεφτούν το ωραίο ξενοδοχείο της περιοχής “τ’ Αλώνια” στην καφετέρια του οποίου κεράστηκαν από τον πατέρα Δημήτριο.
Όλοι οι μαθητές και οι Καθηγητές του ευχόμαστε να είναι πολύχρονος και τον ευχαριστούμε για την ευγενική του χειρονομία. Ο πατέρας Δημήτριος μας έδωσε μαζί με το αντίδωρο και ημερολόγια για το 2015 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας για όλους τους μαθητές και Καθηγητές
Επιστρέψαμε στο Γυμνό γεμάτοι ωραίες εντυπώσεις και υπέροχες εικόνες.Υποσχεθήκαμε στους κατοίκους της Σέττας ότι θα τους επισκεφτόμαστε σε κάθε ευκαιρία και δε θα τους ξεχάσουμε.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ερέτριας για την ωραία πρωτοβουλία τους καθώς και για την προσφορά λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών.
Ιδιαίτερα τον πατέρα Δημήτριο για την προσφορά του και του υποσχόμαστε τη φιλία μας και τη μελλοντική συνεργασία μας.
Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές
(υλικό απο τον Κο Κώστα Φραγκουλόπουλο)




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.