Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Όλυμπος Γ. – Απ. Ερέτριας 6-5 πέν. (1-1 κ.δ.): Απέκλεισε τον ΄΄μεγάλο΄΄ και συνεχίζει (photos)

 
Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι εκ των τεσσάρων χθεσινών του κυπέλλου Εύβοιας, έγινε στο Γυμνό, με το ματς να κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην τελική επικράτηση, χάρις στην ψυχραιμία του Ζαχαριά και τα αντανακλαστικά του -τερματοφύλακα της ομάδας- Μωρα’ί’τη, που χρειάστηκε να αποκρούσει δύο φορές, το κρίσιμο δωδέκατο πέναλτι, κρατώντας το ΄΄χρυσό΄΄ 5-4!
Στο πρώτο ημίχρονο ο Όλυμπος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε φάσεις, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που σ΄ αυτό το διάστημα δεν έκανε κάτι αξιόλογο επιθετικά. Στο 25ο λεπτό έγινε η σπουδαιότερη ευκαιρία για την ομάδα του Γυμνού, που έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα αφού είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Σκεμπέ, που επιχείρησε απ΄ τα πλάγια σέντρα-σουτ.
Στο τρίτο λεπτό της επανάληψης και μετά από σέντρα του Δίπλα, ο Ζαχαριάς αφύλακτος βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και έχασε σχεδόν βέβαιο τέρμα, αφού έστειλε την μπάλα άουτ. Στην συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών από τον κ. Τοκπασίδη, οι Ερετριείς ισορρόπησαν και άρχισαν να έχουν επιθετική δραστηριότητα. Έτσι ο Τόρα -δέκα λεπτά πριν το τέλος- με σουτ μέσα απ΄ την μεγάλη περιοχή, έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση απ΄ τον Όλυμπο, με τον Ζαχαριά (πάλι με σουτ εντός περιοχής) να λυτρώνει την ομάδα του ισοφαρίζοντας.
Στο υπόλοιπο διάστημα της κανονικής διάρκεια και στην συνέχεια στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, μ΄ αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην ΄΄ρουλέτα΄΄ των πέναλτι. Η Ερέτρια είχε κάποιες τελικές προσπάθειες -και ήταν καλύτερη- στο έξτρα 30λεπτο με τον Αγραφιώτη, που όμως κατέληξαν άουτ, στο 113΄ και στο 115΄.
Στο ενδέκατο πέναλτι και ενώ το σκορ ήταν 4-4, ο Ζαχαριάς ψύχραιμα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους και χάρις σ΄ αυτό, ο Όλυμπος έφτασε στην πολύ μεγάλη πρόκριση επί των πρωτοπόρων της Α΄ ΕΠΣΕ. Ο Νόνας ήταν αυτός που εκτέλεσε το τελευταίο λάκτισμα της διαδικασίας των πέναλτι και μάλιστα δύο φορές. Και στις δύο ο Μωρα’ί’της απέκρουσε (στο πρώτο χτύπημα ο διαιτητής κ. Βελέντζας διέταξε επανάληψη, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Γυμνού).
ΣΕΙΡΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: Βέσελι 1-0, Παριανός 1-1, Αντώνης Κιούσης 2-1, Τόρα (έξω), Πάττας 3-1, Μώρος 3-2, Αργύρης (έξω), Αγριαφιώτης 3-3, Δίπλας 4-3, Μητακίδης 4-4, Ζαχαριάς 5-4, Νόνας (έξω).
Όλυμπος Γυμνού (Αγριόδημος): Μωρα’ί’της, Κιούσης Β., Κιούσης Αν., Κοτρογιάννης, Πάττας, Αργύρης, Κουσερής (70΄ Ξούρης), Βέσελι, Ζαχαριάς, Δίπλας, Σκεμπές (83΄ Σταματούκος).
Απόλλων Ερέτριας (Τοκπασίδης): Μητακίδης, Άλμπαν (50΄ Παριανός), Λιατίφης, Ψαριανός, Πεππές, Μαυρομάτης, Μπασινάς, Σταματάκος (46΄ Αγραφιώτης), Τόρα, Ευγενίου (65΄ Νόνας), Μώρος.
Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Βαγγέλης Κοντός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.