Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη πορθμειακή γραμμή Ερέτριας-Ωρωπου Αλημπατέ-Ρούσσης


Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Ερέτριας μαζί με το Δήμαρχο Ωρωπού κ. Ρούσση Θωμά επισκέφτηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού το Υπουργείο Ναυτιλίας.
               
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές του Νομού κ. Μαρκόπουλος Κώστας και κ. Συμεών Κεδίκογλου. (Οι υπόλοιποι Βουλευτές στηρίζουν το αίτημα με παρεμβάσεις, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή δε μπόρεσαν να παρευρεθούν). Αλλώστε το αίτημα της επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας είναι υπερκομματικό.

Επίσης συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας κ. Βαρδακώστας Κώστας, ορισμένος από το Περιφερειακό Συμβούλιο και εκπρόσωπος της Αντιπερειφέρειας Ευβοίας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερέτριας κ. Νίκος Φατούσης.

Από την πλευρά του Υπουργείου παρίσταντο ο Γ. Γραμματέας κ. Μπούσιος Αθανάσιος, ο Δ/ντής Ακτοπλοΐας και ο Δ/ντής εργασίας του Υπουργείου.

Είχαν προσκληθεί και οι πλοιοκτήτες ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, με σκοπό να ακουστούν τα αιτήματα και να δρομολογηθούν λύσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής. Οι πλοιοκτήτες αδελφοί Γκαβανόζη καθώς και ο κ. Δεληγιάννης Βασίλης εξέθεσαν τα προβλήματα της γραμμής και έθεσαν προτάσεις για να μην είναι η γραμμή ζημιογόνα.

Ο Γ. Γραμματέας και οι υπηρεσίες του Υπουργείου συμφώνησαν με τις δυσκολίες, ότι δηλαδή η οικονομική κρίση, η γέφυρα, ο νέος δρόμος κ.α. έπληξαν τη γραμμή και δέχτηκαν να επεξεργαστούν τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Οι πλοιοκτήτες δήλωσαν ότι με τη συνδρομή του Υπουργείου όταν θα έρθουν την Άνοιξη στη γραμμή, θα μπορέσουν να μείνουν συνεχώς και το χειμώνα.

Όμως, όλοι οι φορείς του Νομού διεκδίκησαν να έρθει πλοίο πριν τα Χριστούγεννα, άμεσα, για να εξυπηρετηθεί το κοινό.

Επειδή τα πλοία είναι δρομολογημένα σε άλλες γραμμές, ορίστηκε νέα σύσκεψη, στις 8 Δεκεμβρίου για τις τελικές αποφάσεις.

Το θέμα των φέρρυ-μπωτ είναι πρωταρχικής προτεραιότητας και για αυτό αν κα δεν είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος διεκδικώντας το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη του δήμου, αγωνίζεται για την επίλυση του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.