Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Έφαγαν τα λεφτά του παιδικού σταθμού Αμαρύνθου


Όταν ανέλαβε την διοίκηση του Νομικού προσώπου του Δήμου ο Κος Νικος Μεταξάς τον φετινό Σεπτέμβριο περίμενε να βρει στα ταμεία το ποσό των 432.000€ για την κατασκευή του παιδικού σταθμού και που ειχε συγκεντρωθεί κατά το παρελθόν από επιχορηγήσεις. Αντι αυτού όμως βρήκε μόνο 7.000€, αναζητώντας εξηγήσεις για το που και πως σπαταλήθηκαν τα χρήματα, ο κος Μεταξάς ανακάλυψε ότι τα χρήματα αυτά όχι μόνο δεν δαπανήθηκαν για τον σκοπό τον οποίο είχαν αρχικά συγκεντρωθεί αλλά για σκοπούς εντελώς άσχετους και πέρα από κάθε αρμοδιότητα του Νομικού Προσώπου.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε από τα τιμολόγια που είχαν εξοφληθεί αλλά και από αυτά που πρέπει να εξοφληθούν ότι δαπανήθηκαν από τον λογαριασμό των χρημάτων για τον παιδικό σταθμό, μεγάλα ποσά για την επίπλωση και γενικά για την ανακαίνιση των δυο «Δημαρχείων» στην Ερέτρια, πρόκειται για το κτίριο που στεγάζει τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες αλλά και του παλαιού ανακαινισμένου δημαρχείου (πρώην κτίριο ΕΟΤ) στην παραλία.

Ακόμη βρέθηκαν δαπάνες σχετικές με το σιντριβάνι και την πλατεία της Ερέτριας και γενικώς  πληρώθηκαν δαπάνες που θα έπρεπε να είχε καλύψει ο Δήμος από τα ταμεία του και με εντελώς παράτυπο και παράνομο τρόπο καλύπτονταν από το Νομικό Πρόσωπο «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων».
Το κόλπο ήταν γνωστό, προμηθευτές και πάροχοι υπηρεσιών, έκοβαν τιμολόγια κάτω από 5 χιλιάρικα ώστε να μην τύχουν της εποπτείας του επιτρόπου και με αιτιολογία που είναι της αρμοδιότητας του Νομικού Προσώπου πχ για αλλαγή λαμπών στο γήπεδο, ενω στην ουσία επρόκειτο για εργασίες στο σιντριβάνι, έκοβαν τα τιμολόγια και πληρώνονταν.

Ο νυν πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κος Νίκος Μεταξάς δεσμεύτηκε να φερει στο φως όλα τα στοιχεία σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο ή σε ενημερωτική συγκέντρωση για το τι παρέλαβε ο κάθε αιρετός.
Δυο είναι τα στοιχεία που αξίζει να συγκρατήσει κανείς,
  1. Πως η σημαία του Βελέντζα περι νοικοκυρέματος των οικονομικών και τυπικότητας είναι τόσο διάτρητη που δεν κάνει πια ούτε για σφουγγαρόπανο.
  2. Πως φαίνεται ότι ο παιδικός σταθμός θα μείνει άλλο ένα όνειρο θερινής νυχτός μαζί με τόσα άλλα όπως είναι το κλειστό γυμναστήριο και που δυστυχώς οδηγηθήκαν στη λήθη από άξια πολιτικά «Αμαρυνθια τέκνα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.