Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Εμπαιγμός του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας


Το Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τη θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείας της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού – Ερέτριας για τη μη κάλυψη των δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στην απάντηση του Υπουργείου, διαβάζουμε με έκπληξη πως η πορθμειακή γραμμή θα παραμείνει ανοικτή για ολόκληρη την περίοδο από 01/11/2014 – 31/10/2015 και θα εξυπηρετείται από δύο επιβατικά οχηματαγωγά πλοία. Περνώντας όμως στην ανάλυση των δρομολογίων όπως αναφέρονται από το Υπουργείο, η κάλυψη των δρομολογίων ξεκινά από τον Απρίλιο του 2015 και  παραλείπονται οι χειμερινοί μήνες, γεγονός που μαρτυρά ότι η πορθμειακή γραμμή θα παραμείνει κλειστή για όλο το χειμώνα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στη Νότια Εύβοια, που κατά κύριο λόγω εξυπηρετείται από τη γραμμή αυτή.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας κλείνοντας την απάντηση του, με απόλυτα ειρωνική διάθεση, μας υποδεικνύει πως υπάρχει σύνδεση της Εύβοιας με τη Στερεά Ελλάδα μέσω της υψηλής γέφυρας της Χαλκίδας. Προφανώς το Υπουργείο αγνοεί τα οφέλη της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού – Ερέτριας για το σύνολο της Εύβοιας, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να προασπίζεται τα οφέλη των πλοιοκτητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.