Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη της Δημάρχου Ερετρίας στο Χόνγκ Κόνγκ


Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το ταξίδι της Δημάρχου Ερέτριας στο μακρινό Χόνγκ Κόνγκ, όπου την οδήγησαν προσωπικά της κίνητρα και ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε προς όφελος του Δήμου.
Στις έξι μέρες διαμονής της συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες και μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, στα οποία κατέθεσε έντυπα προβολής του Δήμου Ερέτριας, άλμπουμ με φωτογραφίες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων καθώς και παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας. Σκοπός των συσκέψεων ήταν η τουριστική προβολή και το άνοιγμα των τουριστικών δρόμων από το Χονγκ Κόνγκ (7.000.000 κάτοικοι) προς την Εύβοια και την Ερέτρια για θεματικό τουρισμό.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το αντίστοιχο Τουριστικό Επιμελητήριο και πήρε κατάλογο όλων των τουριστικών γραφείων του Χόνγκ Κόνγκ  (δηλαδή σύνολο 1380 γραφεία, με τις διευθύνσεις και τα email) ώστε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ερέτριας να επικοινωνήσει για την επίτευξη της τουριστικής ανάπτυξης.

Επίσης η Δήμαρχος είχε συναντήσεις με μεγάλες Ναυτιλιακές Εταιρίες όπου έγιναν προτάσεις για επενδύσεις στο λιμάνι της Ερέτριας, για νηολόγηση πλοίων καθώς και πληροφόρηση για τις τιμές των πλοίων, ώστε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο δημιουργίας Ναυτικής Εταιρίας λαϊκής βάσης, αίτημα σχεδόν όλων των κατοίκων Ερέτριας.

Πέραν αυτών, η επίσκεψη της Δημάρχου ήταν εποικοδομητική, αφού γύρισε εμπλουτισμένη με νέες ιδέες και χρήσιμες γνωριμίες. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και η γη έχει γίνει ένα «Οικουμενικό Χωριό».

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ταξίδι της Δημάρχου ήταν εξολοκλήρου με ιδίους πόρους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και επιλέχθηκε το Χόνγκ Κόνγκ μετά από συστάσεις ειδικών manager, ως τόπος με δυναμική αφού είναι η πλουσιότερη, ανεξάρτητη ζώνη της Κίνας.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.