Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εορτασμός Θεοφανείων

Διαφορετική ήταν εφέτος η τελετή Αγιασμού των υδάτων στην Ερέτρια. Η απουσία για πρώτη φορά των Ferry boats, μετά από πολλά χρόνια, λόγω της γνωστής διακοπής λειτουργίας της γραμμής σηματοδότησε το κλίμα και απέδειξε ότι εκτός από την μεγάλη πρακτική σημασία για τον Δήμο Ερέτριας και γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή πολύ σημαντική και άμεσα συνδεδεμένη είναι η πορθμειακή γραμμή με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου σε όλες τις εκφάνσεις της.

Το πλήθος των πιστών που παρακολούθησε τον Αγιασμό ήταν σαφώς μικρότερο, αφού δεν υπήρχαν επισκέπτες και οργανωμένες εκδρομές από την πρωτεύουσα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Την τελετή παρακολούθησε η Δήμαρχος Ερέτριας κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Χοροστάτησαν οι εφημέριοι των δύο ιερών ναών της πόλης, οι οποίοι ακολουθώντας το τυπικό και την παράδοση βάπτισαν τον ιερό σταυρό στην θάλασσα όπου ένας από τους τολμηρούς κολυμβητές τον έπιασε κερδίζοντας την χάρη και την ευλογία της εκκλησίας μας.
Να αναφέρουμε τέλος ότι τιμώντας όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και κάθε γωνιά του Δήμου η Δήμαρχος εκπροσωπώντας και το Δημοτικό Συμβούλιο παρέστη και στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στη Αμάρυνθο, μαζί με τους Αντιδημάρχους και το Τοπικό Συμβούλιο Αμαρύνθου.
Πλήθος κόσμου στην παραλία της Αμαρύνθου, συμμετείχε με κατάνυξη στον καθιερωμένο Αγιασμό.
Με τον εορτασμό των Θεοφανείων ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εορτές και στο Δήμο Ερέτριας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.